Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Rodrigo Abols fick jubla ännu en gång. Arkivbild.

Formstark Abols matchhjälte för Örebro

Rodrigo Abols bröt fingret i augusti. Det var tungt då men den långa skadefrånvaron innebar en chans att bygga upp både styrkan och farten lite extra.

Det var Abols som höll sig framme och med 51 sekunder kvar av förlängningen vispade in avgörande 4–3-målet mot Brynäs i Gavlerinken.

Målet var hans fjärde på de tre senaste matcherna och den 22-årige letten kan med facit i hand konstatera att han gjorde det bästa av de sex veckors extra fysträning som följde på skadan i somras.

- Förra året hann jag inte få den fysträning som jag behövde. Det gav en knepig position i laget då jag åkte upp och ner mellan SHL och Bik Karlskoga i hockeyallsvenskan. Jag tappade tempo när jag var där nere och det blev tufft när jag plockades upp för matcher i SHL. För här går det undan, säger Rodrigo Abols.

"Tar alla mål med glädje"

När han väl gjorde säsongsdebut i Örebro i mitten av oktober var han starkare i kroppen och snabbare på skridskorna och är med tio mål nu nia i SHL:s skytteliga.

- Jag måste tacka alla som har hjälpt mig i Örebro. I kväll studsade pucken in via mitt blad och jag tar alla mål med glädje, hur de än blir till, säger Abols.

Bortasegern var hett efterlängtad, då det var Örebros första sedan den 17 november och lagets femte totalt i höst.

Och det i en match som inleddes på ett aningen ovanligt sätt.

Det stod 3–0 innan ens halva första perioden var spelad. De tre målen kom inom tre minuter och tio sekunder och två av dem var självmål.

- Det var lite galet men man får de medstudsar som man förtjänar. Och vi har fått jobba hårt för att få något turligt med oss överhuvudtaget i höst. Nu jobbade vi bra förutom i andra perioden där Brynäs vann alla kamperna, konstaterar Abols.

En reducering av Joel Kellman i slutet av första, sjuttonårige backtalangen Victor Söderströms första SHL-mål i karriären som gav 2–3 i början av andra och 3–3 instyrt av Jesper Jensen i slutet av mittperioden öppnade för en rafflande avslutning.

Brynäs dystra siffror

Men det blev ännu en förlust efter förlängning.

Facit i förlängning för Gävlelaget: en strafförlust och åtta förluster.

- Det är jättesvårt att svara på varför det har blivit så. Man kan vara helt överlägsen i "sudden" och inte hänga dit den så får de andra ett friläge och mål liksom, säger Victor Söderström.

- Första SHL-målet var väldigt speciellt såklart, allra helst när jag fick göra det på hemmaplan inför över 7 000 personer. Och jag tycker det är jättestarkt att vi kom tillbaka till 3–3 efter den där starten. Vi hade kunnat lägga oss platt där men har starka karaktärer i laget, så det var bra, fortsätter han.