Hanna Fogelström under en landslagsträning. Nu blir hon manager i Sävehof. Arkivbild.
Hanna Fogelström under en landslagsträning. Nu blir hon manager i Sävehof. Arkivbild.

Fogelström till Sävehof – som manager

Landslagsstjärnan Hanna Fogelström tvingades lägga av med handbollen på grund av en knäskada. Nu gör hon comeback, som manager för Sävehofs damlag.

ANNONS
|

Göteborgsklubben omorganiserar och inför manager för de båda elitlagen, skriver Göteborgs-Posten.

27-åriga Fogelström, som tidigare har tagit sex SM-guld med klubben, återvänder i en ledarroll. Förutom att vara manager ska hon ansvara för klubbens akademi.

- Hanna är helt rätt för jobbet – hon kommer att ta verksamheten in i framtiden, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson till GP.

ANNONS

I Sävehofs herrlag fortsätter Andreas Stockenberg som tränare, en roll han fick när företrädaren Robert Wedberg utsågs till generalsekreterare i Svenska handbollförbundet i vintras.

Stockenberg är dock just nu avstängd i sex veckor för att ha gått till verbal attack mot sekretariat och domare i samband med en juniorlagsmatch i Göteborg nyligen. Han ska dessutom ha slängt i väg sitt timeout-kort som träffade en person i publiken i huvudet.

Klubben har betonat att man inte accepterar ett sådant beteende och har haft varnande samtal med Stockenberg som uppger att han ångrar sig djupt.

- Handbollsmässigt har vi inget att klaga på, men det han gjorde ser vi allvarligt på. Det får inte upprepas, säger Stefan Albrechtson.

TT

ANNONS