Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Runt 3 500 Malmö FF-supportrar väntas vara på plats i London för returmötet mot Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League. Trion Gustav Jutendahl, Martin Waldemarsson och Måns Palmgren laddar upp inför match i Earl's Court-området.

Flög in från USA för att se MFF i London

Runt 3 500 Malmö FF-supportrar har invaderat London. Måns Palmgren flög in från New York endast för att se returmötet med Chelsea i Europa League.

Tusentals Malmö FF-supportar laddar upp på pubar och restauranger i Earl's Court-området i västra London inför kvällens returmöte med Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League.

- Jag landade för en timme sedan från USA. Vi är ett gäng på runt 20 personer som samlats. Jag flyger in från New York och en annan kompis kommer hit från Chicago. Jag är här i två dagar enbart för matchen, säger Måns Palmgren.

Överröstar hemmapubliken?

Palmgren och vännerna Martin Waldemarsson och Gustav Jutendahl är övertygade om att de kommer att kunna sjunga ut hemmasupportrarna på klassiska Stamford Bridge, som tar runt 40 000 åskådare.

- En unison stämma hörs mycket bättre. Från andra Europamatcher tycker jag ändå att man har hört Malmösupportrarna rätt bra i den stora mängden, säger Gustav Jutendahl.

- Vi är kompakta och det är väldigt lojala supportrar som fått tag i biljetter. Jag tror inte riktigt att de (Chelseasupportarna) vet vad som väntar, säger Måns Palmgren.

MFF:s rekord för ett bortafölje är 3 500 åskådare på Santiago Bernabéu när skåningarna mötte Real Madrid i Champions League-gruppspelet i december 2015. Ett rekord som MFF-supportrarna lär snudda vid mot Chelsea.

- Vi räknar med 3 000–3 500 MFF-supportrar. Vi har sålt 2 695 biljetter till vår bortasektion och sedan har klubben fått 200 biljetter. Sedan räknar vi med ett par hundra till. Folk har väl köpt biljetter över hela arenan, säger Pierre Nordberg, MFF:s SLO (Supporter Liaison Officer) och medlemsansvarig.

Han har inte fått några indikationer på att det finns en hotbild mot MFF-supportrar från hemmafans.

- Chelsea och polisen säger att det inte ska vara några bekymmer för våra supportar. Visst kan de ha sina problem, men då handlar det om någon form av tidigare rivalitet. De väntar sig inte att våra supportrar ska bli drabbade, säger Nordberg.

"Ett fantastiskt stöd"

MFF måste vända ett 1–2-underläge för att avancera till åttondelsfinal.

- Gör vi ett sent mål blir det oroligt för Chelsea och då kan allt hända de sista tio minuterna, säger Måns Palmgren.

För MFF-spelarna betyder supporterstödet mycket.

- Det är ett fantastiskt stöd och det har vi haft även tidigare på bortaplan i Europa. Stödet hjälper mycket, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.