Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kiki Bertens och Johanna Larsson. Arkivbild.

Fjärde dubbeltiteln kan leda till slutspel

Johanna Larsson och hennes tennispartner Kiki Bertens försvarade dubbeltiteln i Linz. Därmed har de fortfarande chansen att nå WTA-slutspelet.

I finalen i österrikiska Linz besegrade de Natela Dzalamidze, Ryssland, och Xenia Knoll, Schweiz, genom att vinna supertiebreaket med 10–4, efter att finalparen vunnit varsitt set med 6–3.

- Det kändes som att vi inte kom in i matchen. Men ändå överlevde vi, säger Larsson.

I slutet av september vann Larsson/Bertens WTA-turneringen i Seoul.

Linz-titeln var parets fjärde för året. De har fortfarande chansen att ta sig in i WTA-slutspelet i Singapore dit de åtta bästa dubbelparen kvalificerar sig. Inför veckans spel var Larsson/Bertens på tolfte plats på slutspelsrankningen. För att försöka ta en slutspelsplats åker duon till turneringen i Luxemburg i veckan.

- Jag tror att det räcker med en semifinal i Luxemburg så är vi nog redan klara. Men det beror också på vad de andra gör. Men vi är definitivt i en bättre position nu än innan veckan, säger Larsson, som väldigt gärna vill ta en slutspelsplats.

- Jag tror i så fall att jag skulle vara första svenskan någonsin som tar sig dit, i singel eller dubbel. Så det vore ju fantastiskt. Men vi är inte riktigt där ännu, så vi får inte ropa hej ännu.

Johanna Larsson skadade låret under kvartsfinalen i singel, som hon förlorade, tidigare i veckan men lyckades bli redo till helgens spel.

- Det känns bättre. Jag har fått behandlingar och tagit så mycket isbad som möjligt, säger hon till Radiosporten.