Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tilde Johansson hoppas på bra resultat i Finnkampen.
Tilde Johansson satte årsbästa senast, kanske kan det bli ännu bättre i helgens finnkamp. Bild: MATHIAS BERGELD

Finnkampen avslutar Tilde Johanssons säsong

Förra året slutade Finnkampen i tårar och smärta för Tilde Johansson. I år är hon fast besluten om att göra sin bästa tävling för säsongen.

Många minns tårarna från Tilde Johansson i fjol när hon skadade sig på Finnkampen och VM var i fara.

Nu är det dags för den årliga landskampen igen, även om det såklart inte är någon vanlig finnkamp som arrangeras.

– Jag är jätteglad att det blir av. Förbundet har kämpat in i det sista och det kommer bli en speciell tävling. Det kommer ju att finnas publik, men bara finsk publik. Men det är ändå bättre än ingen, säger Tilde Johansson.

Säsongen har inte varit någon succé för Falkenbergshopparen. Men på Diamond League-galan i Stockholm blev det en klar förbättring när Johansson hoppade 6,52.

– Det känns bättre och bättre. Jag hoppas på ett nytt säsongsbästa, jag vill avsluta på topp.

Starkt svenskt lag i längdhopp

Den svenska uppställningen i längdhopp är oerhört stark med formtoppade Khaddi Sagnia som klar favorit. Utöver Tilde Johansson hoppar också Erica Jarder för Sverige.

– Vi går för en trippel. Det var en finska som hoppade 6,69 i fjol (Taika Koilahti), men jag vet inte vilken nivå hon håller nu, säger Johansson.

För att minska smittspridning finns inte hela den svenska truppen på plats samtidigt utan de som tävlar på söndagen, som Tilde Johansson, flyger över Östersjön tidigt söndag morgon.

– Det kommer ju inte bli som vanligt, alla kommer inte kunna heja på varandra. Vi kanske inte ens får slänga i Karin (Torneklint, förbundskapten) i vattengraven om vi vinner. Vi får se hur det blir.

Läs mer: Dubbla SM-medaljer för Tilde Johansson

Lär mer om Falkenbergs FF här