William Borgryd har tränat med A-laget på försäsongen och belönas nu med sitt första A-lagskontrakt.
William Borgryd har tränat med A-laget på försäsongen och belönas nu med sitt första A-lagskontrakt. Bild: Falkenbergs FF

William Borgryd skriver A-lagskontrakt med Falkenbergs FF

Falkenbergs FF flyttar upp ännu en spelare från de egna leden till A-laget. Nu är det ytterbacken William Borgryd som skrivit på sitt första A-lagskontrakt.

ANNONS
|

De båda P19-spelarna Edvin Christiansson, 17, och William Borgryd, 18, har varit uppe och tränat med A-laget i Falkenbergs FF två gånger per vecka under försäsongen. Förra veckan skrev Christiansson på sitt första A-lagskontrakt med föreningen och nu har Borgryd gjort detsamma. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

– Det känns bra. Kul att bli uppflyttad och få visa vad jag går för. Det är ett kvitto på att jag gjort det bra på träningarna med A-laget och träningarna har varit väldigt utvecklande, säger Borgryd, som tar studenten från bygg- och anläggningsprogrammet i sommar och då börjar träna med A-laget fullt ut.

ANNONS

Han är främst vänsterback men kan även spela högerback. Högerfotad i grunden men bra med bägge fötterna. Nu får han framför allt konkurrera med Adam Eriksson, Linus Borgström och Melker Larsson

– Konkurrensen är rätt hög, men jag vill göra det så bra som möjligt om jag får spela och förhoppningsvis får jag göra det.

Borgryd, som kom till Falkenbergs FF från Slöinge GoIF när han var tio år, tror på bra saker i år.

– Jag både tror och hoppas att vi vinner serien. Det känns väldigt bra. Vi har en väldigt bra sammanhållning och hög kvalitet i laget.

Sportchef David Svensson till klubbens hemsida:

– William har presterat väldigt bra under sin tid i akademin. Det känns roligt att lyfta upp ytterligare en lovande spelare från egna led.

LÄS MER:Falkenbergs FF föll mot Gais

LÄS MER:Falkenberg skyhög favorit i Ettan Södra

LÄS MER:Edvin Christiansson skriver A-lagskontrakt med Falkenbergs FF

ANNONS