Wedes volley visade vägen

Pang, boom, krasch! Anton Wedes makalöst vackra helvolley susade in i krysset och blev början till Falkenbergs FF:s storseger, 3-0 (2-0), mot Gefle.

|

- Det var viktigt att få första målet, sa FFF-tränaren Hasse Eklund efteråt. Att det sedan var så vackert gav ju en extra krydda.

Volleymannen själv kunde inte ranka målet bland alla han gjort.

- Jag har ju en bild på hur det såg ut, men vill gärna se tevebilderna från det, sa Anton. Men det kändes ju att jag fick en bra träff.

Upprinnelsen var en hörna från Christoffer Carlsson, som nickades ut från straffområdet. Mahmut Özen vann en nickduell och bollen gick ut till Wede.

- Min enda tanke var att inte förivra mig, att låta bollen sjunka tillräckligt, berättade Anton.

Och sen mullrade kanonen. Gefle-målvakten August Strömberg hann inte reagera.

Så långt hade Gefle stuckit upp i ett par halvfarliga kontringar. Inte minst genom att ta sig fram på högerkanten.

Men FFF-försvaret kunde freda sitt mål och efter 1-0-fullträffen blev FFF-dominansen total.

Det lyste av självförtroende hos hemmalaget och chanserna radades upp.

32: Chisom Egbuchulam placerade sin nick utanför ,efter ett Östlind-inlägg.

36: Östlind-skott i bra läge, men ingen fart på avslutningen.

38: Östlind-frispark tätt utanför stolpen efter att Christoffer Carlsson blivit fälld strax utanför straffområdet.

43: Kalle Söderström-inlägg gick precis förbi Erik Pärssons panna -och just utanför stolpen.

Men 2-0 kom till slut, på tilläggstid i första halvlek. Och var också ett tjusigt avslut.

Kalle Söderström dök upp till vänster i straffområdet och smekte in bollen i målvaktens bortre hörn.

- Det var faktiskt tanke bakom det, lovade Kalle om sin höger insida som skickade in bollen i nätet.

Det var förstås ytterligare en käftsmäll för Gefle, som försökte ta över spelet i andra halvlek.

Till viss del lyckades man, fick ett större bollinnehav, men var ack så trubbiga i sina anfall.

FFF:arna kunde ta det lugna, se till att ligga rätt i positionerna och sticka fram i vassa kontringar när tillfälle bjöds.

När en timme var spelad kom också utdelningen. En snabb spelvändning, där Christoffer Carlsson frispelade Robin Östlind till vänster.

Han avslutade iskallt, med en låg boll till vänster om Strömberg i Gefle-målet.

Därmed var det klappat och klart. Och då var det också läge för tränare Eklund att skicka in en Superettan-debutant.

Mergim Laci klev in i stället för Kalle Söderström och fick känna på tjugo minuters Superettan-luft.

Den andades han säkert in med välbehag. Och nu återtog FFF serieledningen, tillfälligt utlånad till AFC.