Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs FF:s målvakt Viktor Noring under fotbollsmatchen i Allsvenskan mot Kalmar FF.
Viktor Noring är redo för att strida in i det sista. Bild: SUVAD MRKONJIC

Viktor Noring höll nollan i bottenmötet med Kalmar FF

Försvaret och en hållen nolla. Det är Falkenbergs FF:s nycklar till att lyckas ta poäng under de sista fem omgångarna, enligt målvakten Viktor Noring.

Kalmar FF fick inte jättemånga chanser att slå hål på Viktor Noring, men de få försök de hade under matchen slogs bort av Falkenbergsmålvakten.

– De kommer inte riktigt till några lägen och det är ju för att vi gör ett bra försvarsspel. Det kändes stabilt och vi släppte inte till så mycket, säger han.

Men Kalmar FF tänkte precis likadant och Falkenberg fick inte många chanser till mål. Enligt Noring handlade det mycket om mentaliteten när båda lagen var desperata efter trepoängare.

– Det var lite derbykänsla och vi kände av att det var mycket på spel. Då blir det lite tillknäppt och lite spänt. Vi ville inte göra bort oss. Det är mycket psykologi nu de sista matcherna här. Just den här matchen var ju väldigt viktig. Det kändes som att om vi skulle förlora den så är vi kanske ute.

Fem matcher kvar av Allsvenskan

Nu återstår fem omgångar av Allsvenskan och tuffare motstånd väntar, bland andra Djurgården och Elfsborg.

– Mot Djurgården hemma kommer vi nog ha lite mer underdog-känsla och då kan vi nog köra på lite mer. Det kommer att bli fight, men vi kommer att vara beredda på att ta striderna.

Tar ni med er något från den här matchen in i de sista fem omgångarna?

– Försvarsspelet och nollan. Det är skönt att känna att det sitter, det är tryggt. Sedan behöver vi jobba lite bättre offensivt i de kommande matcherna för att göra några fler mål.

Läs mer: Mållöst och bara en poäng för Falkenbergs FF mot Kalmar FF

Läs mer: Betygen på Falkenbergs FF-spelarna i matchen mot Kalmar FF

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här