Släkten är värst. Victor Sköld sänkte sitt gamla lag på Kopparvallen med 3-0-målet.
Släkten är värst. Victor Sköld sänkte sitt gamla lag på Kopparvallen med 3-0-målet.

Victor Sköld sänkte forna lagkamraterna

Med mål och ett piggt anfallsspel låg Victor Sköld tillsammans med Åtvidabergs ålderman Kristian Bergström, 41, bakom Falkenbergs andra förlust för säsongen.

ANNONS
|

Åtvidabergs FF3

Falkenbergs FF1

(2–0)

Efter att ha varit en bidragande anledning till att Falkenbergs FF tog klivet upp i allsvenskan i och med skytteligavinsten 2013 lämnade Victor Sköld till förmån för Åtvidaberg.

Fjolåret, debutsäsongen i Östergötland, gick tungt men årets säsongsupptakt har varit lovande. Det visade han inte minst i går mot tidigare lagkamraterna.

– Jag tycker vi är det bättre laget och förtjänade att vinna, sa Victor Sköld som tyckte det var roligare att ställas mot Falkenberg den här gången efter två svaga insatser i fjol.

Åtvidabergs anfallsspel var bra matchen igenom och det hjälpte inte med hårda tag från den gula försvarslinjen. Framförda av Kristian Bergström – som med sitt 2-0-mål kort innan paus utökade sitt rekord som allsvenskans äldste målskytt – attackerade Åtvidaberg ofta och gärna.

ANNONS

Dessförinnan hade Mauricio Albornoz satt 1-0, även det tack vare en rätt svag försvarsmässig insats från de gula.

– Vi var inte särskilt kompakta i försvarsspelet, sa Hasse Eklund i FFF. De fick röra sig ganska fritt, vi lyckades inte krympa ytorna.

Nej, det här var inte Falkenbergs match. Första halvlek var väldigt blek. Spelarna kom inte in i duellerna, hamnade på avstånd och laget drogs isär. Tempot var lågt, bollinnehavet nästintill obefintligt – och de krassa spelarbetygen härintill om möjligt ännu lägre.

Upptakten av andra – när Kamal Mustafa byttes in och ordnade lite fart i anfallsspelet – lovade gott. Men när Victor Sköld sprang sig fri och satte 3-0 var det ridå.

– Vi kom ut med bra energi och började koppla greppet. Vi var medvetna om att Åtvidaberg tappat en ledning tidigare på säsongen och att det kunde ha satt sig mentalt om vi fick in en boll. Men då kom trean som en riktig kalldusch, suckade Hasse Eklund.

Victor Sköld:

– Ett skönt mål att få göra. Jag fick en pass i djupled av ”Pligg” (Kristian Bergström), försökte skära in framför ”Tobbe” (Tobias Karlsson) och lyckades med det så då lade jag in den vid bortre stolpen.

ANNONS

– Första känslan var att jag var jätteoffside, men det fick jag höra under tv-intervjun att jag inte var så det var väl uppenbarligen en skicklig löpning, skrattade han.

Efter målet gick intensiteten ned, spelet höll ojämn kvalitét och böljade fram och tillbaka. Med bättre skärpa kunde båda lagen ha gjort mål.

I stället dröjde det till slutminuten innan Falkenberg kunde reducera genom Kamal Mustafa som sköt stolpe in från straffområdeslinjen.

Målet var inget mer än en putsning av siffrorna – utan Åtvidaberg kunde ta säsongens första seger och FFF inkassera första förlusten sedan premiären

ANNONS