Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

”Vi försöker men får inte kvalitet i avsluten”

Falkenbergs FF blev nollat i premiären. Effektiviteten lyste med sin frånvaro. Och en ”dum” frispark blev kostsam för laget.
- Det är en stor besvikelse, säger tränaren Hasse Eklund.

Under försäsongen blev det bara en vinst på nio matcher. Ändå tippas Falkenbergs FF bli ett topplag i superettan. Men man blev helt utan poäng mot Gais som vann med 1-0.

– Jag är extremt besviken. Vi är bättre i 60-70 minuter och kan leda med både 2-0 och 3-0 i första halvlek, säger lagkaptenen Tobias Karlsson.

Edi Sylisufaj sköt rakt på målvakten Mathias Karlsson redan i fjärde minuten. Veteranen Christoffer Carlsson styrde upp öppnande passningar till både Adam Bergmark Wiberg - och i synnerhet Oliver Hintsa, men båda två stod för svaga avslut.

– Jag tycker vi gör en riktig bra första halvlek, men matchen avgörs i bägge straffområdena och de chanserna vi får måste vi sätta, säger Hasse Eklund.

Samtidigt blev Viktor Noring knappt svettig då Gais skapade näst intill noll.

– De har väl ett distansskott i första som går utanför, fortsätter Eklund.

Matchens enda mål kom ologiskt och satte Gais i förarsätet i början av andra halvlek. Tobias Karlsson orsakade en frispark en bit på egen planhalva och blev i samma veva varnad. Johan Andersson peggade upp. Och lyfte bollen mot Daniel Sterner som listigt smög upp bakom Oliver Hintsa och använde skallen.

Viktor Noring hade inte en suck!

– Det är en dum frispark. Vi behöver inte ge den när vi har full koll. Sedan om det nu är frispark måste vi kunna hantera det som kommer in i straffområdet bättre. Vi är inte tillräckligt viljestarka att plocka bort motståndarna, säger Hasse Eklund.

Tobias Karlsson om frisparkssituationen:

– På planen känns det väldigt billigt. Sedan gillar jag inte att såga någon. Han (domaren Joakim Östling) tar ett beslut. Sedan ska vi agera bättre i nästa situation.

Hasse Eklund var allt annat än nöjd. Han markerade det genom ett dubbelbyte. Mahmut Özen och Kalle Söderström kom in istället för Linus Borgström och Oliver Hintsa.

Är du nöjd med spelarnas inställning?

– Inställningen var bra i första halvlek. Jag tycker vi försöker men får inte kvalitet i avsluten. Sedan efter 0-1 blir vi oerhört stressade och tappar konceptet. Där förväntar jag mig mycket mer. Vi ska bearbeta dem mer för de är trötta. I stället slår vi plötsligt långa bollar i onödan där vi ska pressa.

Närmast en kvittering var Melker Nilsson med en nickskarv på Christoffer Carlssons hörna. FFF skickade även upp Viktor Noring på fasta situationer i slutet, men förgäves - trots sex tilläggsminuter.

Hasse Eklund ville inte skylla missräkningen på planens skick.

– Nej, vaktmästarna har gjort ett bra jobb. Man får räkna med att det studsar lite, så det har ingen del i den här förlusten.

För Tobias Karlsson & co är det bara att ta nya tag.

– Vi har sagt att vi ska ha slagläge i höst. Det är det som räknas. När det är tio omgångar kvar och det börjar dra ihop sig. Då kommer ingen komma ihåg att vi förlorade premiären mot Gais.

,

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här