Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Unikt samarbete för att rädda Bois, HBK och FFF

Nu ger sig högsta kommunledningen i Falkenberg, Halmstad och Varberg tillsammans in i debatten om när elitfotbollen ska få starta.

– Nu måste det få komma igång, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

På onsdagen kommer han, Jonas Bergman (M) Halmstad och Ann-Charlotte Stenkil (M) Varberg att ha en presskonferens på innerplan på Falcon Alkoholfri Arena i Falkenberg.

Bara för elitklubbarna

– Det är första gången vi gör något sådant tillsammans och det känns kul. Vi har haft sms-kontakt i helgen och bestämde oss för att göra något gemensamt, säger Per Svensson.

Det är bara elitklubbarna Falkenbergs FF, Halmstads BK och Varbergs Bois som deras gemensamma uttalanden kommer att handla om.

– Vi har haft en diskussion oss kommuner emellan om att behandla de klubbarna likadant i olika gemensamma frågor.

Hur tänker ni då kring andra idrottsklubbar i området?

– Det här föreningarna är mer beroende av tv-pengar och har större budget. Men vi kommer att berätta mer om hur vi ser på det på onsdag, säger Per Svensson.

– Någonstans behövs en klarhet så det blir tydligt för föreningarna vad som gäller.

Vill öppna upp

Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad, skickar en uppmaning till Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet om att göra allt de kan för att öppna upp för spel i de högsta ligorna i svensk fotboll.

– Vår ståndpunkt är att vi inte kan bedöma smittskyddet men att vi ser att fotbollsligor runt om i världen öppnar upp igen och då vill vi uppmana dem att göra allt i sin makt för att få igång fotbollen även i Sverige, säger han och fortsätter:

– Klubbarna har redan tappat publiken och till viss del sponsorintäkterna och det enda de har kvar är tv-intäkterna som även de riskerar att utebli.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här