Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Umar Bala Muhammed gjorde sin första match sedan ankomsten

Nu är första matchen i Falkenbergs FF gjord.
Umar Bala Muhammed debuterade i U21-mötet med Elfsborg.
– Det var skönt att spela igen, säger nigerianen.

Precis innan övergångsfönstret stängde knöt Falkenbergs FF till sig vänsterbacken och -yttern Umar Bala Muhammed, senast i belarusiska FK Slutsk.

Det dröjde någon vecka innan nigerianen kunde resa till Falkenberg och när han väl var på plats i Sverige fick han sitta i karantän.

I det U21-allsvenska mötet med Elfsborg fick 23-åringen äntligen göra sin första match sedan ankomsten. Bala Muhammed spelade från start i 3–1-förlusten.

– Det var skönt att spela igen. Jag är väldigt glad över att jag fick spela 90 minuter. Jag känner mig bra i form och tycker att allt blir bättre efterhand, säger nyförvärvet.

Hur tycker du att din egen insats var?

– Jag kände mig bra. Elfsborg gillade att spela med långbollar och de var bra i kontringsfasen. Vi försökte så gott vi kunde och gjorde vårt bästa.

Hur är din matchform?

– Jag kände mig trött första fem, tio minuterna, men efter det blev kroppen piggare och jag kände mig som jag brukar göra. Min matchform kommer snart att vara som de andras.

Umar Bala Muhammed satt på läktaren mot Öster

Umar Bala Muhammed var med i bruttotruppen till Falkenbergs FF match mot Öster, som Växjö-laget vann med 2–1. Nyförvärvet fick dock se matchen från läktaren. Det var en nyttig erfarenhet.

– Jag fick se hur de spelade och hur de tänker taktiskt. Det är inte lätt att anpassa sig med en gång. Du behöver se hur de vill spela och hur tränarens filosofi är. Då kan du lägga det i kunskapsbanken.

Om det blir en blir en ”riktig” debut mot IFK Värnamo på lördag låter nyförvärvet vara osagt.

– Det kan jag inte svara på. Det är bara tränaren som har den makten. Men jag hoppas på det.

Under sin än så länge korta sejour i Falkenberg har han inte hunnit upptäcka särskilt mycket, men det första intrycket har varit gott.

– Falkenberg är en liten men vacker stad. Folket här är väldigt vänliga, de ler hela tiden. De bryr sig om mig och alla vill hjälpa till. Det är en bra erfarenhet för mig att vara här och jag kan inte vänta på att njuta få av sommaren.

Läs mer: FFF föll mot Elfsborg i U21-allsvenskan: ”Inte så roligt att spela”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här