U21-Allsvenskan kortas ner - besvikelse för Falkenbergs FF

Tisdagens möte med IFK Göteborg ställdes in. Och efter beskedet om nedkortad serie återstår nu endast fyra matcher för FFF i U21-Allsvenskan.
– Fotbollen måste göra någonting åt det här, säger sportchef Håkan Nilsson.

ANNONS
|

U21-serierna har länge varit ett diskussionsämne inom svensk fotboll. Vissa, som bland annat Falkenbergs FF, tycker att de fyller en väldigt viktig funktion medan andra klubbar inte ens har ett lag i seriesystemet.

– Det är det största problemet som svensk fotboll har, att elitspelare i åldern 20-22 får alldeles för få och för dåliga matcher. För mig är det ett jätteproblem, säger Håkan Nilsson.

I slutet av förra veckan fick också klubbarna besked om att U21-Allsvenskan kortas ner till enkelmöten istället för att som planerat genomföras som dubbelserie.

– Svenska Fotbollförbundet har tagit beslut om att köra dubbelmöte i P19- och P17-serierna trots att dessa kommer igång i juni. Då menar man att belastningen blir för tuff på P19-spelarna, men jag köper inte den anledningen, säger Nilsson.

ANNONS

Flera FFF-spelare som drabbas

Falkenbergs FF har Gabriel Johansson utlånad till Åtvidaberg, i övrigt spelar just nu hela truppen enbart med FFF.

– Vi har Mohammad Ahmadi, Rasmus Fridolf, Carl Martinsson som alla är i den åldern och som just nu inte får några andra matcher än de få som vi spelar i U21, säger Nilsson och fortsätter:

– Fotbollen måste göra någonting åt det här. Det finns alldeles för många elittränare som är fullständigt ointresserade av U21-serierna och vill hellre ha spelarna på träningsplanen.

Varbergs Bois manager Joakim Persson är helt ovetande om beskedet när vi får tag i honom. Ett mejl som fastnat på fel ställe gör att han får ta del av nyheten via Hallands Nyheter.

– Jag är överraskad av det här, men på ett sätt kanske det gör saker lättare för oss, säger Persson och fortsätter:

– Det här gör att det blir mer självklart för oss att låna ut några av de yngre spelarna till division två. I och med att det kommer vara väldigt tajt med matcher i den serien hade det blivit krångligare om U21 hade spelats som planerat.

Både Falkenbergs FF och Varbergs Bois har fyra matcher kvar i U21-Allsvenskan, de båda möts dessutom i ett derby i mitten av juni.

ANNONS

Läs mer: Assisterande tränaren tar över i FFF - ”Finns ingen quick fix”

ANNONS