Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tuff start för Falkenbergs FF i den allsvenska premiären

Ett tomt Falcon Alkoholfri Arena mot BK Häcken. Men det är en parentes i sammanhanget för spelarna i Falkenbergs FF. Starten på Allsvenskan är ruggigt efterlängtad.

Världens längsta försäsong är över. Under måndagen inleds Falkenbergs FF:s allsvenska säsong när laget tar sig an BK Häcken på hemmaplan.

– Det är grymt skönt att det drar igång. Man har längtat efter att spela matcher. Det kommer säkert kännas lite annorlunda när vi startar matchen, men samtidigt har vi hunnit förbereda oss på det. Och det är lika för alla lag, säger Falkenbergs FF-backen Calle Johansson.

Falkenbergs FF inleder Allsvenskan mot BK Häcken

Trots att träningsmatcherna har lyst med sin frånvaro och det endast blivit matchspel på träningar anser han att laget är i god fysisk form.

– Det känns som intensiteten har börjat öka lite och man vill visa lite extra. Det kanske blivit lite grinigt idag (läs; söndag) på träningen.

Marcus Mathisen instämmer i att det har funnits ett allvar under den sista veckan på träningspassen inför seriestarten. Och att även premiärnerverna är på plats. När laget kliver ut på Falcon Alkoholfri Arena är det inför tomma läktare på grund av de rådande restriktioner för att hindra spridningen av coronaviruset.

– Det blir konstigt, speciellt nu när det är hemma. Men jag tror Häcken kan få mer problem med det i och med att vi ses som ett bottenlag. Vissa stora lag är vana vid mer tryck, säger Mathisen.

Fjolårets möte i Falkenberg slutade med en 0-3-förlust där gästerna hade ett kraftigt spelövertag och många målchanser.

– De kommer nog ha ganska mycket boll, det är ett bollskickligt lag. Men jag tror vi kommer ha mer boll och det kan frustrera dem. Vi ska visa att de inte ska ha det så lätt och inte låta dem spela fin fotboll. Det kommer bli fysiskt från vår sida, säger dansken.

Mahmut Özen missar matchen

Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund är nöjd med vad han har sett på planen under de sista förberedelserna inför den allsvenska seriepremiären.

– Det är alltid en osäkerhetsfaktor i och med att det var längesen det var riktiga matcher. Det är lätt att man blir hemmablind för att de saker man vågar göra på träning vågar man kanske inte göra på match och motståndaren har en annan aggressivitet i presspel. Jag tror alla tränare står och säger att det ser bra ut på träningarna, säger Hasse Eklund.

Likt Marcus Mathisen, tror Eklund att fjolårssexan kommer att styra spelet. Men han hoppas kunna grusa gästernas spelidéer.

– Vi måste vara aggressiva och inte ge dem för mycket ytor. Vi ska kliva fram mot dem. Gräset är lite strävare och långsammare och de kan inte ha samma tempo i passningsspelet. Det ska vi försöka utnyttja.

Mahmut Özen är inte redo för spel ännu. Lorik Ademi har under veckan haft problem med sitt knä, men enligt Eklund ska det vara okej nu.

– Vi borde ha bra fysik på de flesta, sen får man se hur matchen utvecklar sig. Vi har tillgång till fem byten. Sen är frågan om man ska göra dem av taktiska eller fysiska skäl. Det får jag värdera vid sidan om, avslutar Eklund.

Läs mer: Så slutar Allsvenskan - Mikael Martinsson

Läs mer: Så slutar Allsvenskan - Martin Örtegren

Läs mer: Så slutar Allsvenskan - Mattias Nilsson

Läs mer: Så slutar Allsvenskan - Max Holmgren

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här