Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg FF:s Tobias Karlsson inledde målskyttet mot BK Häcken i den allsvenska premiären. Men gästerna kvitterade fyra minuter senare och matchen slutade 1-1. Bild: CARL SANDIN
Falkenberg FF:s Tobias Karlsson inledde målskyttet mot BK Häcken i den allsvenska premiären. Men gästerna kvitterade fyra minuter senare och matchen slutade 1-1. Bild: CARL SANDIN

Tobias Karlsson ovan målskytt i den allsvenska premiären

Målskytt och en pinne mot det förmodade topplaget BK Häcken. Men Falkenberg FF:s Tobias Karlsson var inte helt nöjd efter matchen.

Senast Tobias Karlsson noterades som målskytt i seriesammanhang var på hemmaplan mot Brage i slutet av september 2018. Mer specifikt var det 626 dagar sedan han gjorde mål. Då som nu var det med huvudet. Då som nu var det Christoffer Carlsson som slog den målgivande passningen.

– Jag kommer ihåg det. En nick i bortre krysset, sa Tobias Karlsson om Superettan-målet.

Denna premiärafton var det Kalle Söderströms hörna som tippades bort av Häckens målvakt Peter Abrahamsson. Sander van Looy spelade bakåt till Christoffer Carlsson som sköt halvvolleyskottet ned i marken. Karlsson fick stå omarkerad i straffområdet och kunde nickskarva in 1-0-målet.

Tobias Karlsson gjorde Falkenberg FF:s mål

– Jag vet hur han skjuter. Jag har spelat länge i den här klubben och jag vet att den inte kommer på mål, sa Tobias Karlsson om målet som kom i matchens 24:e minut.

Efter nätkänningen placerade han bollen under tröjan. En hyllning till sambon Sanna.

– Vi är daterade nu i dagarna. Hon låter mig göra detta och hon gör allt hemma. Hon är ett fantastiskt stöd. Jag var tvungen att hylla henne lite, sa Tobias Karlsson om det kommande tillskottet till familjen.

Men glädjen blev kortvarig. Daleho Irandust kvitterade efter slarv i Falkenbergsförsvaret

– Jag tycker att vi dominerar första halvlek och de har lite flyt som får in en boll.

Efter pausvilan skapade BK Häcken flertalet bra chanser, men Johan Brattberg stod för en stark insats. Den främsta räddningen var när den förre detta Falkenbergsspelaren Gustaf Nilsson fick ett öppet läge.

– Efter paus låter vi dem bli bättre och vi håller inte i den pressen som vi hade i första. Det är naturligt att det går i vågor. Vi har bra stunder i andra, men vi kommer inte till de riktigt farliga lägen.

Missnöjd med en poäng mot BK Häcken

Gästerna hade ett kraftigt spelövertag och pressade ned FFF på slutet, men hemmalaget lyckades hålla undan och knippa en skön premiärpoäng.

Hade du tackat ja till en poäng på förhand?

– Varje poäng som man kan få mot motstånd som brukar hamna topp-sex är önskvärt. Men om du frågar mig så vill man alltid ha tre poäng. Som matchen ser ut ska de vara mer nöjda med en poäng än oss.

Hur var det att spela inför tomma läktare?

– Det var speciellt. De gör ett fantastiskt jobb och lyfter oss många gånger. Det är lite mer än en träningsmatch, men det är inte det här trycket, men väldigt roligt att vara igång igen, avslutade Tobias Karlsson.

Martin Örtegrens krönika: Falkenberg FF:s premiärpoäng hade jag tagit alla dagar i veckan

Läs mer: Osäkert kring Kwame Kizitos skada

Läs mer: Betygen på spelarna i Falkenbergs FF i den allsvenska premiären

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här