Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Karlsson har fått ta över lagkaptensbindeln efter Tibor Brink Joza. Bild: MATHILDA AHLBERG
Tobias Karlsson har fått ta över lagkaptensbindeln efter Tibor Brink Joza. Bild: MATHILDA AHLBERG

Tobias Karlsson ny lagkapten i Falkenbergs FF

Hasse Eklund har valt lagkapten.
Tobias Karlsson får bära bindeln.
– Det är hedersamt, säger FFF-veteranen.

Superettan drar äntligen igång och Falkenbergs FF:s ska påbörja sin resa tillbaka till allsvenskan. Och det är sannerligen efterlängtat att seriespelet inleds.

– Det är skönt att det kör igång. Det har varit en lite stökig försäsong, men nu är vi där, säger tränare Hasse Eklund.

– Det ska bli väldigt kul att det drar igång. Det har varit en lång försäsong, så det ska bli roligt, säger mittbacken Tobias Karlsson.

Hasse Eklund ger Tobias Karlsson stort förtroende den här säsongen. Efter att Tibor Brink Joza lagt skorna på hyllan har 32-åringen utnämnts till ny lagkapten.

– Det är väldigt hedersamt. Jag har varit i klubben länge och tycker väldigt mycket om den, säger Karlsson.

För Hasse Eklund blev valet till slut ganska enkelt.

– Det är något som har växt fram. Vi har avvaktat med flit för att se om vi kan få fram fler ledartyper i laget. Han har alltid tagit ett stort ansvar och har varit vicekapten. Det känns som att det blev en naturlig lösning, säger FFF-tränaren.

Han fortsätter:

– Vi hade lite förhoppningar om att fler skulle kliva fram och bli lite ledare. Men det är bara acceptera att den gruppen vi har är väldigt tyst och stillsam.

En skämtsam Tobias Karlsson erkänner dock att det finns ett litet bekymmer. Bindeln är kanske för stor.

– Jag kanske behöver få upp mina biceps lite till. ”Tibbe” (Tibor Brink Joza) har lite större omkrets än vad jag har, så vi har fått tvätta dem hårt, säger backen.

Du har inte frågat honom om träningstips?

– Nej. Han har för stora biceps, skrattar Karlsson.

Backens första match som officiell lagkapten är i premiären mot Gais hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

– Det ska bli kul. De spelar på ett liknande sätt som vi gör och det var en jämn träningsmatch mot dem (1–1). Det ska bli en bra värdemätare nu i början. Gais är bra och överraskade i cupen. Det ska bli väldigt inspirerande, säger Karlsson.

Eklund igen:

– Det är ett lag som spelar liknande som vi gör och vi känner varandra väl. Jag tror det kommer att bli en jämn och bra drabbning. Jag tror att det kommer bli lite rock’n’roll med tanke på att vi spelar ganska likadant. De gjorde bra ifrån sig i cupen och har gjort ganska bra resultat på försäsongen.

FFF har egentligen inga avbräck. Spelarna som varit långtidsskadade, exempelvis Kwame Kizito och Tim Erlandsson, är otillgängliga. Annars är det en så gott som skadefri trupp. Även Kalle Björklund, som fick en lindrig hjärnskakning för två veckor sedan, och Kalle Söderström, som haft magbekymmer, är disponibla.

– Kalle (Björklund) har gjort hjärntrappan och det ser bättre och bättre ut. Vi får ta det försiktigt med honom, men han är med i truppen, säger Eklund.

Kalle Söderström?

– Han har inte haft så mycket kontinuitet i sin träning. Men vi alla vet vad Kalle kan göra.

Däremot kommer inte nyförvärvet Umar Bala Muhammed till spel. Han är inte på plats ännu. Samtidigt har nigerianen satt upp ett mål om att göra 20 mål i superettan. Det kan bli svårt att uppnå, medger Eklund.

– Det blir svårt om vi placerar honom som vänsterback. Det var optimistiskt sagt, men det är sådant som går hem hos supportrarna och sponsorerna, säger FFF-tränaren med glimten i ögat.

Läs mer: Tidigare FFF-spelare låg bakom Bala Muhammed-värvningen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här