Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs Tobias Karlsson finns med på planen mot Gais trots matförgiftning tidigare i veckan. Bild: KRISTER ANDERSSON
Falkenbergs Tobias Karlsson finns med på planen mot Gais trots matförgiftning tidigare i veckan. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tobias Karlsson matförgiftad - men kan spela mot Gais

Tobias Karlsson har inte haft någon vidare uppladdning inför lördagens match mot Gais.
– Med stor sannolikhet råkade jag ut för matförgiftning, säger Falkenbergs FF-spelaren.

I dessa tider har spelarna i Falkenbergs FF koll på pulsmätning och temperatur i kroppen. Tobias Karlsson är noga av sig och är inte den som slarvar.

– Ofta kan du se om du blir förkyld innan du blir det, säger Tobias.

Men i tisdags på morgonen kände han successivt att något inte stod rätt till.

– Jag har haft matförgiftning innan och vet hur det brukar te sig. Det kom snabbt och intensivt. Jag fick kramper i magen. Jag spydde inte, men det kom åt andra hållet. Det höll på i fem timmar. Sen lättade det.

– Jag vet inte vilken av måltiderna men det måste har varit något jag fick i mig under måndagen, förklarar han.

Corona var han säker på att det inte var.

Men vilade från all träning under ett par dagar.

– Jag gjorde ett coronatest igår (läs torsdag) och fick svar i dag, men det var mer en säkerhetsåtgärd.

Återigen match i Ryda fotbollshall

Karlsson säger sig dock kunna spela mot Gais på lördag. Återigen åker FFF till Borås. Ryda fotbollshall har blivit en favorit.

– Man känner hur avundsjuk man är på de andra lagen som har möjlighet att träna inomhus med bra faciliteter. Det kändes som det gick att bedriva en bra match mot Varberg, sen ska man komma ihåg att det inte är Tele 2 Arena heller - men betydligt bättre än vad vi har här idag, säger Tobias Karlsson.

Han vill få en del svar i matchen.

– Att vi jobbar efter våra principer. Hur vi vill bygga upp spelet. Målet är att ha större bollinnehav än förra året. Och vi ska ha större tålamod i vårt eget bollinnehav - och attackera när vi har chansen. Sen vässa defensiven i vissa delar av planen. Jag hoppas vi kan visa det under matchen.

Tränaren Hasse Eklund har en del frågetecken inför lördag.

– Det är en del frånvaro, men jag tycker ändå jag kan ställa ett bra lag på benen, säger Hasse som förutom långtidsskadade Kwame Kizitio och Tim Erlandsson får klara sig utan Samuel Adrian, Mohammad Ahmadi, Lorik Ademi, Rasmus Fridolf, Carl Martinsson och Oliver Hintsa.

Två U21-spelare som var med mot Bois kommer däremot få chansen igen.

– Både Lukas Sibelius och Oskar Christiansson kommer vara med.

Gais slutade tia i Superettan förra säsongen. Laget tränas av Stefan Jacobsson.

– Det är ett lag som spelar liknande som oss. De vill ha mycket bollinnehav och spela sig fram på planen. Nu har vi mött två allsvenska lag så nu får vi möta ett från vår egen serie. Mot Varberg hittade vi inte flytet i passningsspelet, där förväntar jag mig bättre struktur. Vi har pratat försvarsspel i veckan, så det hoppas jag ska sitta bättre också.

Läs mer: Sylisufajs sjuka drömmål

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här