Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tobias Karlsson fick hjärnskakning mot Helsingborg

Både Jacob Ericsson och Tobias Karlsson tvingades utgå med skada i Falkenbergs FF:s bottenmöte med Helsingborgs IF på söndagen.
För mittbacken Karlsson handlar det om en hjärnskakning.

Det blev en tung söndag för Falkenbergs FF. Inte nog med att man tappade de tre poängen i slutminuterna efter osannolika nicken av HIF-målvakten Anders Lindegaard. Dessutom skadade sig två nyckelspelare.

Det var efter en duell med Helsingborgs anfallare Noel Mbo som FFF:s Tobias Karlsson blev liggandes i smärtor.

Karlsson hann precis nicka iväg bollen ur eget straffområde innan han skallade ihop med Mbo.

Tobias Karlsson: ”Mår okej”

– Jag minns att jag fick en smäll och sedan ramlade jag. Det gjorde ont men nu efteråt mår jag okej, säger Tobias Karlsson.

Duellen var det sista som hände i den första halvleken och Karlsson blev utbytt i halvtid. Klubbläkare Sverker Nilsson har tittat på Karlsson och menar att det är en hjärnskakning.

– Vi får se dag för dag hur länge han blir borta, man vet aldrig med skador som dessa. Men han borde vara tillbaka innan söndag, så länge huvudvärken har släppt, säger Sverker Nilsson.

Karlsson tränade lätt under måndagen.

– Han får röra på sig, som att promenera, men annars handlar det mycket om vila. Blir det bättre kan senare springa, och sen träna fullt ut.

”Känns inte som en hjärnskakning”

Tobias Karlsson själv tycker inte riktigt det känns som en hjärnskakning.

– Jag skulle säga att jag mår bra. Jag har en liten bula men jag mår inte illa eller liknande. Det kändes bra idag när rörde jag på mig lite, säger mittbacken och fortsätter:

– Det är klart att man ska ha respekt för den här typen av skador, men jag vet inte om det känns som en hjärnskakning. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka snabbt.

Hjärnskakningen var inte det enda avbräcket för Falkenberg i matchen mot Helsingborg. Dessförinnan, i den 38:e minuten, tvingades vänsterbacken Jacob Ericsson utgå.

– Han fick en lårkaka. Han försökte spela vidare men det gick inte. Just nu kör han cirkulationsträning, men ska vara tillbaka i full träning inom ett par dagar, säger Nilsson.

På torsdag möter Falkenberg IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Det återstår att se om den skadade duon är tillbaka då.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här