Falkenbergs Tobias Englund och Djurgårdens Jacob Une Larsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Falkenberg den 15 juli 2020 i Stockholm.
Falkenbergs Tobias Englund och Djurgårdens Jacob Une Larsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Falkenberg den 15 juli 2020 i Stockholm. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Tobias Englund utvisad i Falkenbergs FF:s möte med Djurgården i Allsvenskan

I den tredje tilläggsminuten släckte Djurgårdens Aslak Fonn Witry Falkenbergs FF poänghopp. Högerbacken slog till på volley - i en yta som Tobias Englund kanske varit i om han inte blivit utvisad.
– Det var dagisnivå från domaren, säger Hasse Eklund om Englunds andra gula kort.

ANNONS
|

Med sju minuter kvar av ordinarie tid av Falkenbergs FF:s bortamöte med Djurgårdens IF i Allsvenskan tyckte domare Fredrik Kitte att Tobias Englund tog för lång tid på sig vid ett inkast.

Domaren plockade upp det gula kortet mot Englund som därmed blev utvisad. FFF-vänsterbacken, som hade varit en av de bästa för kvällen i Gulvitt, såg helt oförstående ut.

Tobias Englund om utvisningen

– Domaren sa till mig ”passa dig” och helt plötsligt plockade han upp det andra gula och sen det röda. Jag tror inte riktigt han hade koll på att jag redan hade ett gult kort, säger Englund och fortsätter:

ANNONS

– Det kändes tråkigt att ett sådant beslut avgjorde matchen. Vi gjorde det väldigt bra och förtjänade kanske mer.

Hasse Eklund om utvisningen:

– Den var mycket märklig. Domaren hade inte signalerat att han var missnöjd med att vi tog tid på oss. I vanliga fall brukar domaren varna muntligt först. Nu kom det ett gult och ett rött direkt, det var dagisnivå från domaren. Jag har svårt att se att Djurgården hade fått rött i en sådan där situation, säger Eklund.

Hade Englund varit kvar på planen hade han förmodligen varit i ytan där Aslak Fonn Witry befann sig när han stänkte dit avgörandet.

– Vi saknade ju en spelare därifrån han gjorde målet. Men samtidigt kan man inte bara skylla på det. Djurgården skapade så pass många chanser.

Falkenbergs FF inledde de första tio minuterna piggt, även om det var Djurgårdens IF som skapade den första heta målchansen. Vikarierande Viktor Noring stod för en fin parad när Curtis Edwards blev fri.

”Kan inte lägga oss ner och dö”

FFF:s farligaste läge hade Nsima Peter. Anfallaren, som var tillbaka i startelvan efter hans smäll på revbenen, nickade Tobias Englunds precisa inlägg över.

Därefter var det spel mot ett mål. Svenska mästaren lät inte Falkenberg låna bollen alltför mycket.

ANNONS

– Med tanke på Djurgårdens tryck var det väl ett rättvist resultat. Men det gör det inte mindre surt för det, säger Hasse Eklund som var stolt över sina mannar.

– Vi gjorde en väldigt bra match. Grabbar slet oerhört i defensiven.

Det sena tappet liknar det FFF råkade ut för senast Laget vid havet var i Stockholm. Då kvitterade AIK i slutminuterna.

– Vi hade kunnat ha med oss fyra poäng från dessa matcher, nu har det inte blivit så och det är brutalt tufft för psyket.

Nu väntar ödesmatch mot Helsingborg i nästa omgång. Helsingborg som tog poäng mot Blåvitt och därmed gick om FFF i botten.

– Vi kan inte lägga oss ner och dö och tycka synd om oss själva. Utan det är bara att fortsätta kriga på, avslutar Eklund.

ANNONS