Tobias Englund stannar i FFF.
Tobias Englund stannar i FFF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Tobias Englund och Nadeem Omar skriver nya kontrakt med FFF

Tobias Englund och Nadeem Omar stannar i FFF. Duon har förlängt sina kontrakt.

ANNONS
|

Tobias Englund var gjuten i Falkenbergs FF den gångna säsongen. Men inför 2021 riskerade klubben att tappa nyckelspelaren i och med att hans kontrakt löpte ut. Dessutom rapporterade nyligen Värnamo Nyheter att han varit i kontakt med sin tidigare klubb, IFK Värnamo.

– Hotbild från andra klubbar, det har man alltid. Vi försöker alltid att vara så öppna och ärliga så möjligt i det vi kan erbjuda, säger Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson.

Men vänsterspringaren blir kvar i Falkenbergs FF. Klubben meddelar att han skrivit på ett nytt treårskontrakt.

– Jag är jätteglad över att kunna förlänga med Falkenbergs FF. Jag har haft en bra utvecklingskurva och trivs jättebra med klubben, staden och alla människor runt omkring. Det är inte många klubbar som har den gemenskap som vi har här nere! Man är revanschsugen från förra året och vill tillbaka till allsvenskan så fort som möjligt, säger 31-åringen i en kommentar på FFF:s hemsida.

ANNONS

Enligt Håkan Nilsson har det ” varit ömsesidigt” och Nilsson ser Englunds positivitet och driv som gynnsamt för framför allt de yngre spelarna i laget.

– Tobias har från första stund han kom till oss visat energi och positivitet både på och vid sidan av planen. Det betyder jättemycket. Det är en kille man blir glad av. Så vi kände nog att vi skulle komma överens på ett bra sätt och det gjorde vi, säger han och fortsätter:

– Det är viktigt att behålla några av de här killarna som har varit med om att spela både i Superettan och Allsvenskan. Christoffer Carlsson och Tobias Karlsson är två andra som har varit med på den resan innan. Det är jätteviktigt för våra yngre killar, att de är med och visar vägen. Det är hårt arbete som krävs för att man ska bli lyckosam.

I samma veva har även FFF förlängt med talangen Nadeem Omar. Målvakten har skrivit på ett ettårigt avtal.

– Han är en ung och lovande målvakt som ånyo är uttagen till Iraks U19-landslag. Nadeem utvecklades på ett mycket bra sätt under 2020 och det blir spännande att se hans fortsatta utveckling under 2021, säger Håkan Nilsson.

ANNONS