FFF:s Tobias Englund kunde inte hålla tillbaka tårarna efter förlusten mot Mjällby i den sista omgången av Allsvenskan.
FFF:s Tobias Englund kunde inte hålla tillbaka tårarna efter förlusten mot Mjällby i den sista omgången av Allsvenskan. Bild: Krister Andersson

Tobias Englund i tårar efter degraderingen till Superettan

Det allsvenska spelet är slut. Känslorna svämmade över efter förlusten mot Mjällby och mittfältaren lyckades inte hålla tillbaka tårarna.
– Jag känner att jag har utvecklats något enormt i Falkenberg. De har gett mig allt. Jag har försökt att ge allt tillbaka, säger han efter ödesmatchen.

ANNONS
|

Kalmars kryss mot Häcken skickade Falkenbergs FF rakt ned i Superettan. FFF fick samtidigt avsluta säsongen med en förlust.

– Det är klart att det är tufft. Det har varit en svängig säsong. Jag tycker att vi har lyft en nivå sedan förra året. Spelmässigt har vi kommit upp mycket bättre och stabilare. Vi har krigat för varje viktig poäng, ända inpå målsnöret. Vi försökte verkligen. Vi gjorde vad vi kunde. Det känns som att vi har svikit staden, säger Tobias Englund.

Englund hyllar supportrarna och föreningen

Samtidigt vill Englund hylla både supportrar, föreningen och familjerna runt omkring. Vid Falcon Alkoholfri Arenas kortsida hade FFF-fansen ställt upp byggställningar för att kunna heja fram laget vid havet in i det sista.

ANNONS

– Det är lite därför man spelar fotboll. Det är en fantastisk känsla. Det är starkt att se att de krigar in i det sista och vill vara med och driva oss till tre poäng. Det är klart att det värmer, säger han och fortsätter:

– Vi får vara sjukt stolta över vår förening. De har ställt upp till 120 procent. Och fansen, familjerna... För Falkenbergs stad ville vi ju såklart att vi skulle hänga kvar. Men det är inte ett vägskäl utan vi får försöka resa oss igen.

Sitter på utgående kontrakt

Tobias Englund är en av de tolv spelarna i laget som sitter på ett utgående kontrakt. Den initiala känslan är att han håller dörren öppen för spel med Falkenberg även i Superettan.

– Givetvis vill jag gå så långt jag kan. Jag känner att jag har utvecklats något enormt i Falkenberg. De har gett mig allt. Jag har försökt att ge allt tillbaka, säger han och kan inte hindra tårarna.

– Ja, det är klart jag vill vara kvar givetvis, men det är tungt just nu.

Efter matchen fick även Englund besked om att Hasse Eklund har förlängt som tränare ett år till, något som inte hade gått ut officiellt till spelarna.

ANNONS

– Hasse är en bra tränare. Han är pedagogisk och väldigt noggrann med det han gör tillsammans med sitt tränarteam. De är bra på att få ihop gruppen och jag tycker att det visar sig hela vägen. Vi hade en bra gemenskap trots att det såg ut som det gjorde i slutet. Det är klart att det betyder mycket att Hasse är kvar också.

Läs mer: Eklund tränar FFF i Superettan nästa säsong

Krönika: Avslutningen var en spegling av Falkenbergs FF:s säsong

Betyg: Degradering väntar - här är FFF:s betyg

ANNONS