Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Tobias Englund har fått stort förtroende

Med två av tre ordinarie backar avstängda i Falkenbergs FF står tränaren Hasse Eklund inför en tuff uppgift.

När Falkenbergs FF möter Elfsborg i Allsvenskan på torsdagen kommer inte Tobias Karlsson och Sander van Louy att finnas på plan. Båda är avstängda.

- Vilka som ersätter tänker jag inte säga. Det innebär att det kommer in två nya spelare. Det finns lite olika alternativ, säger Hasse Eklund.

Det troliga är att Tibor Brink Joza och Carl Johansson blir en del av backlinjen. Sedan finns Gabriel Johansson, som hoppade in senast, och Jacob Ericsson som testat som en av tre tidigare.

Falkenbergs FFs evighetsmaskin

Men också evighetsmaskinen Tobias Englund som fått stort förtroende den sista delen av den här säsongen.

– Kul att man fått spela lite och jag försöker hela tiden bibehålla den formen och det fokuset jag har och köra de extraträningarna jag gör, säger Tobias som startat sju matcher den här säsongen.

Man han var bänkad i början av serien.

– Den säsongen som är nu visste man att det skulle komma chanser och det gällde bara att hålla uppe modet. Det är ju en märklig säsong.

Men Englund är inte den som knorrar. Han har fått pris i klubben som bästa lagkamrat.

Viktigt det som sker utanför planen

– Man kan inte fundera hela tiden på varför man inte spelar då blir man ju helt konstig. Fotbollen handlar mycket om det som sker på planen men också det som sker utanför. Det är lite det som Falkenberg står för att vi är en tajt grupp som jobbar ihop. Där tänker jag kanske lite extra.

Vad gör du?

– Om man sitter hemma och kommer från ett annat land eller en annan ort så kanske du inte har den umgängeskretsen och då kan jag lika gärna ringa dem om jag ska göra något. Som spela golf eller fika. Vi åker ut på äventyr, badar och åker runt och tittar på saker. Falkenberg är ju en fantastiskt fin stad med många bra fik och och utsiktsplatser.

Om Tobias Englund får spela sin åttonde match från start är oklart. Laget har slutat att spela med en tänkt startelva på sista träningen inför match.

– Så är det. Vi vill kunna ha lite taktiska fördelar gentemot motståndarna. Vi vet att andra lag har bättre resurser att jobba med i sina lag och då kan det var ett sätt för oss att inte avslöja hur vi formerar oss, säger tränaren Hasse Eklund.

Får leva med avstängningar

Men backlinjen blir förändrad på två platser!

– Avstängningar är en del man får leva med men man vill inte ha för många på samma gång. Nu är det två i samma lagdel och det är mindre bra. Man vill ha en struktur och kontinuitet. Anfallare är lättast att undvara sedan är det värre i backlinjen eller centrala mittfältet

Motståndaren Elfsborg är heta just nu.

– Elfsborg har gått bra. Men haft perioder som varit mindre bra. Jag känner att de är bättre framåt än bakåt, så det gäller att vi är bra organiserade bakåt. De har många duktiga spelare framåt och de är snabba i omställningarna när de vinner bollen.

Det är ett delvis nytt Elfsborg som vi ser nu enligt Hasse Eklund.

– Förr haft bättre passningsspel men nu spelar de mer rakt så det gäller att vara med på det. Det är inte det gamla Elfsborg och det måste vi vara medvetna om.

På skadefronten är det inget nytt. Nsima Peter kan inte vara med. Han joggade lätt under sista träningen. Men revbensskadan är på bättringsvägen. Mahmut Özen är heller inte klar för spel.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här