Tror på FFF. Thomas Juel-Nielsen har redan hittat rätt i Falkenberg och trivs i staden. Dessutom har han en bra känsla inför säsongen: ”Jag är övertygad om att det kommer gå bra”, säger han.
Tror på FFF. Thomas Juel-Nielsen har redan hittat rätt i Falkenberg och trivs i staden. Dessutom har han en bra känsla inför säsongen: ”Jag är övertygad om att det kommer gå bra”, säger han.

Thomas vill bli nummer 1 i FFF

På ungdomsnivå sågs han som en blivande storback i Danmark. Då grusades drömmarna av en knäskada. Nu vill Thomas Juel-Nielsen få fart på karriären i Falkenberg.

ANNONS
|

–Jag vill att Hasse (Eklund) skriver upp mitt namn först, säger han.

Thomas Juel-Nielsen, 25 år, sitter med huvudet nedsänkt efter en FFF-match. Han har gjort ett par missar och är så besviken att han har svårt att få fram några ord. Den danske mittbacken ställer skyhöga krav på sig själv, på match såväl som på träning.

–Jag är nästan alltid förbannad på mig själv efter en match. Jag kan vara lite väl hård, men det är sådan jag är, säger han.

På plan märks det att Thomas Juel-Nielsen är en ledare. Han snackar, pekar och går in stenhårt i duellerna. Och visst hade nog många trott att han skulle ha nått längre i sin karriär vid den här tidpunkten.

ANNONS

Thomas Juel-Nielsen växte upp i Köpenhamn och handplockades i 13-årsåldern till Lyngby BK, välkänt för att utveckla unga spelare. Där fortsatte försvararen att ta stora kliv.

–Jag insåg väl att jag var en stor talang när jag blev uttagen i det danska ungdomslandslaget när jag var 16 år, säger han.

Thomas Juel-Nielsen var given i startelvan och står noterad för sju matcher och två mål i U17-landslaget. Han var också uttagen till flera U18- och U19-landslagssamlingar.

Men i den vevan trasade han sönder sitt knä.

–Jag var borta i nästan ett år. Jag gick från startelvan till att vara borta från truppen. Det var jobbigt, för landslaget var en stor grej för mig och jag hade ju så stora framgångar, minns han.

Thomas Juel-Nielsen fick börja från botten igen samtidigt som årgångskompisar som Mads Albaek (IFK Göteborg), Mathias Jörgensen (FC Köpenhamn) och Martin Hansen (Den Haag) utvecklades till landslagsspelare i Danmark.

Som 20-åring fick han kontrakt med AB i den danska andraligan. Där blev han kvar i tre år innan det blev en flytt till norska Sandefjord som var på väg upp i Tippeligan.

Efter ett framgångsrikt år tog det helstopp 2015 för nykomlingen. Sandefjord rasade ur högstaligan och Thomas Juel-Nielsen vantrivdes med sin roll i klubbens 3-5-2-uppställning. Han var dessutom näst intill utsliten vid sidan av plan.

ANNONS

–Jag köpte en lägenhet i Sandefjord som jag totalrenoverade. När jag började kunde jag inget alls. Men jag ägnade varje dag efter träningarna åt att renovera. Jag tog ut allt, golv och väggar, det har varit väldigt hårt jobb, säger han och fortsätter:

–Det har faktiskt varit ganska stressigt. Jag kände ju att jag ville flytta efter att vi åkt ur och ville bli klar med lägenheten. Nu är den till salu och jag hoppas hitta den rätta köparen.

Ska du fortsätta med ett nytt projekt i Falkenberg?

–Nej, nu är jag riktigt trött på det, säger Thomas Juel-Nielsen som flyttar in i en lägenhet tillsammans med flickvännen (Kristina) på Strandvägen.

Apropå flyttar är 25-åringen van att flänga runt. Under uppväxten i norra Köpenhamn flyttade han sju gånger på kort tid, bland annat på grund av att föräldrarna skildes.

–Det är nog därför jag inte är rädd för att flytta till nya ställen.

Men han återvänder ofta till familjen i Köpenhamn. Där har han fyra yngre syskon plus två bonussyskon.

–Det är härligt, men som sagt, sista halvåret har jag mest ägnat mig åt renovering och inte hunnit träffa dem så ofta.

ANNONS

Nu är det fullt fokus på Falkenbergs FF. Thomas Juel-Nielsen har planen klar.

–Jag ska ge allt för att bli Hasses (Eklund) förstaval i försvaret. Jag vill att han skriver upp mitt namn först på sitt papper. Sedan får vi se vad som händer i framtiden, säger han.

Vad FFF-fansen kan förvänta sig av honom:

–Först av allt ett bra jobb, jag ger alltid allt och är bestämd. Förhoppningsvis kan jag stå för en bra defensiv som kan ge stabilitet till laget.

Är det någon skillnad på ligorna i Danmark, Norge och Sverige?

–Det är svårt att säga. Jag tror Allsvenskan är ganska lik Tippeligan. Den är fysisk och det är en ganska direkt fotboll, jag tror det är liknande här i Sverige.

Premiärmatchen mot IFK Göteborg?

–Det är första matchen och det brukar vara mycket nerver. Det är klart att vi kan vinna. Det ska bli kul att möta dem, det är många danskar i deras lag.

ANNONS