Falkenberg FF:s målvakt Viktor Norling byttes ut i matchminut 69 mot Hammarby IF.
Falkenberg FF:s målvakt Viktor Norling byttes ut i matchminut 69 mot Hammarby IF. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Sverker Nilsson om skadorna i Falkenbergs FF

Tre spelare fick utgå med skadekänningar. Orosmolnen hopade sig för Falkenbergs FF:s lagläkare Sverker Nilsson när han såg matchen mot Hammarby hemifrån.

ANNONS
|

En poäng på bortaplan mot Hammarby IF på Tele 2 Arena. Men visst smolk i bägaren fanns efter matchen då flera av Falkenbergs FF spelarna tvingades till byten. Sverker Nilsson, var bekymrad när han såg tv-bilderna ,där bland annat Viktor Noring fick kliva av och ersattes av Johan Brattberg. Men under torsdagen gav han lugnande besked.

Tre Falkenbergs FF-spelare tvingades byta

- Viktor Noring var rutinerad och klok när han kände kramp i muskeln och valde att avbryta. Annars hade han fått en bristning. Muskeln känns bra idag och han får köra genomblödningsträning. Det ä inget som ska hindra honom från att vara med mot Malmö, säger Sverker Nilsson.

ANNONS

Först Falkenebergsspelare att kliva av var dock Tibor Brink Joza, som spelade 52 minuter.

- Tibbe fick en lårkaka så han är frisk imorgon.

Även Christoffer Carlsson klev av Tele 2 Arena med skadekänningar.

- Stoffe fick också lite känning av att musklerna var ansträngda. Det kan bero på underlaget. Konstgräset är extremt snabbt och ett helt annat underlag än det vi har på hemmaplan.

Slitsamt allsvenskt spelschemat

En annan faktor som Sverker Nilsson pekar på är det komprimerade spelschemat i Allsvenskan på grund av coronapandemin.

- Det är sådana här saker som vi varit rädda för med det täta matchandet, vilket ger en väldigt hög belastning. Vi är inte Barcelona och har inte råd att byta lag varje match.

Krönika: 2020 års upplaga av Falkenbergs FF är bättre än fjolårets

ANNONS