David Svensson ser ut att spela mittback igen, troligtvis får han Tibor Joza bredvid sig.
David Svensson ser ut att spela mittback igen, troligtvis får han Tibor Joza bredvid sig.

Svensson och Joza - det nya mittlåset

Hasse Eklund verkar ha sin önskan klar inför lördagen. David Svensson och Tibor Joza drillades som mittbackar under sista träningen. – Jag har ju inte tränat på hela veckan, men i dag kändes det bra, säger Joza.

ANNONS
|

Solen sken, alla skrattade och Hakeem Araba dansade. För första gången i år har Falkenberg två raka matcher utan förlust och självförtroendet börjar återvända till truppen.

– Jag känner att jag har spelare i form och det känns bra, säger tränare Hasse Eklund.

Om det är någon position där formen inte är lika bra är det på mittbackarna. Med både skador och avstängningar i laget är mittbacksparet osäkert till matchen mot Örebro. Att döma av träningen hoppas dock Eklund på att Tibor Joza ska vara såpass frisk att han kan starta jämte David Svensson i mittlåset.

– Vi får se hur det känns efter träningen och när jag vaknar, säger Joza.

ANNONS

Hur är det egentligen med din vad?

– I dag kändes det bra, det har känts sådär innan så det var skönt att vi hade ledigt i går (torsdag).

Men i dag gick du för fullt?

– Ja, det var bara positivt, var lite orolig innan träningen att det skulle kännas igen men än så länge känns det bra.

Daniel Johansson och Tobias Karlsson fanns båda med på träningen, men ingen av dem har i nuläget en hel match i kroppen.

Kan det finnas en risk att du chansar med spel i morgon även om du inte skulle vara helt redo?

– Ja det är klart att det kan bli så. Samtidigt, om jag känner av något får man vara lite smart, det är inte värt att vara borta sex veckor. Då får jag hellre missa en match till och vara tillbaka nästa vecka, säger Joza.

Joza och David Svensson spelade tillsammans under hela träningen, en indikation på att Eklund hoppas kunna spela "Tibbe" från start.

– Vi får se, det var hans första träning på en vecka. Men han är ju inkörd som mittback, säger Eklund.

Men det är mer troligt att han klarar 90 minuter än Karlsson och Johansson?

ANNONS

– Ja, som det ser ut just nu.

Offensivt har det sett bättre ut efter omstarten. Fem mål på två matcher, unge Jesper Karlsson stod för två av dem senast mot Hammarby.

– Han är inne i ett bra flow, det var kul för honom med två mål och en assist. Han har varit bra innan med men det var skönt för honom att få sätta dit den.

Gamle storskytten Hasse Eklund gav dock sina anfallare viss kritik under träningen när de inte avslutade i tid när läget fanns.

– Det gäller att göra det så matchlikt som möjligt. Jag gillar att ha en bra känsla med sig från sista träningen, då gäller det att man inte gör en massa skit.

ANNONS