Svag första halvlek fällde Hasse Eklunds Falkenbergs FF

Falkenbergs FF visste om att Östersund vill hitta in bakom backlinjen med sina snabba offensiva spelare. Ändå var det precis det som hände och FFF gick till halvtid i tvåmålsunderläge.
– Det är helt enkelt en för svag första halvlek från vår sida, sa Hasse Eklund efter 2–1-förlusten.

ANNONS
|

Östersunds FK tog ledningen i den 18:e minuten genom Francis Jno-Baptistes nick. Felix Hörberg utökade med ett fint långskott knappt 20 minuter senare.

Falkenbergs FF var inte alls med i matchen.

– Vi visste om att de ville hitta in bakom vår backlinje och det lyckades de med alldeles för enkelt. Jag tycker att det var för stora avstånd mellan våra lagdelar. Samtidigt skapade Östersund inte jättemycket men de var effektiva, sa FFF-tränaren Hasse Eklund.

Vad beror den svaga halvleken på?

– Jag vet inte. Vi får sätta oss ned och analysera det.

Edi Sylisufajs sjätte för säsongen

Sander van Looy som missade markeringen på Baptistes 1–0-nick utgick i halvtid. In kom Gabriel Johansson.

ANNONS

– Det finns väl två förklaringar till det bytet. Sander kände sig inte hundra rent fysiskt, han har haft problem med sina knän. Och dessutom hade vi problem i backlinjen och behövde en förändring.

I den andra halvleken var det omvända världar. Falkenberg tryckte tillbaka Östersund – och fick in en reducering. Edi Sylisufaj nickade in sitt sjätte mål för säsongen.

– Därefter hade vi en väldigt bra period där vi skapade ett par riktigt heta målchanser. Deras målvakt (Aly Keita) gjorde några vassa räddningar.

Saknade det lilla sista

Men kvitteringen kom aldrig. Det där lilla sista, som så många gånger förr den här säsongen, saknades. Matchen slutade, precis som båda mötena med Malmö, i en uddamålsförlust.

– Vi fick inte till det hela vägen. Det beror på snudd på oskicklighet och att vi kanske inte var nog desperata. Östersund var bättre i första halvlek, då fick de utdelning i form av två mål. Problemet var att vi inte fick samma utdelning när vi var det bättre laget spelmässigt.

Falkenberg har nu sex raka matcher utan vinst. I nästa omgång möter man laget precis ovanför strecket, IFK Göteborg. Men först väntar två veckor matchledigt.

– Alla matcher bli cupfinaler nu. Det ser fram emot. Men först måste vi analysera den här matchen. Nu får vi lite längre vila och kan träna ihop oss.

ANNONS

LÄS MER: Låga betyg på FFF-spelarna

LÄS MER: Edi Sylifuajs sjätte mål förgäves – nu väntar välkommen vila

ANNONS