Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Skrällen som gjorde Hasse Eklund mållös

Falkenbergs FF fortsätter var svagt i sin hemmaborg.
- Värnamo vinner rättvist. Det här var en riktigt tung förlust. Jag är fan tom på ord, säger tränaren Hasse Eklund.

Falkenbergs FF jagade sin första hemmavinst för säsongen. Det var meningen att den skulle komma mot IFK Värnamo. Den pigga nykomlingen, med två raka segrar i bagaget, bland annat mot Gif Sundsvall, hade inte mycket att säga till om i första halvlek. Där ägde FFF spelet och med lite flyt kunde hemmalaget lett med 2-0 efter elva minuter.

Men.

Philip Vaitsiakhovich gjorde vass reflexräddning när Adam Bergmark Wiberg styrde Samuel Adrians hörna ett par meter ifrån mållinjen.

Och på ännu en hörna sköt Melker Nilsson i täck.

FFF:s tredje kanonchans kom på ännu en fast situation. Samuel Adrian måttade en frispark från högerkanten mot bortre delen av straffområdet där Kalle Björklund nådde högst i luften och nickade - men Värnamos målvakt sträckte ut och parerade.

– Vi har bollen två gånger på mållinjen, men när vi inte gör mål så får vi inte falla ihop som vi gör, säger Hasse Eklund.

IFK Värnamo hade så långt inte hotat med speciellt mycket. Det var sorkdödare och något avslut över innan man slog till i 45:e minuten. Ett anfall rullades upp från vänster till högerkanten. Sedan kom en smart snett inåt bakåt passning från Oscar Johansson där Abdulassalam Magashy mötte perfekt och rätt så ostört.

Bara minuter in på andra halvlek blåser Adi Aganovic en regelrätt straff för Värnamo. Tobias Karlsson orsakar den genom att riva ner Edvin Becirovic. Erick Brendon Pinheiro da Silva tar lång sats, stannar upp och placerar till höger om Viktor Noring.

2-0 och supertungt för Laget vid havet.

Edvin Becirovic var sedan fräck och företagsam samtidigt som Kalle Björklund kom lite på mellanhand. Han var skoningslös och det blev liksom dödsstöten.

Det hjälpte inte att Hasse Eklund markerade med ett trippelbyte. Kalle Söderström, Mahmut Özen och nya Umar Bala Muhammed gjorde ingen markant skillnad.

Den som var bäst i FFF, Samuel Adrian, byttes ut i slutet.

– Klart man vill alltid ha ledare på planen. Nackdelen är att vi har ett lite yngre lag som inte har erfarenhet av den här typen av matcher. Men det handlar om vilka personligheter man är på planen - om man vill ta ansvar. Det är för många som gömmer sig, säger Hasse Eklund och fortsätter:

– Visst, vi har tagit in Samuel (Adrian), Linus (Borgström) och Kalle (Björklund), men det är såna som inte varit ordinarie i sina lag. Det är ungdomar som kommer hit för att lära sig ta ansvar.

Efter fyra omgångar har FFF bara samlat hop tre poäng.

– Det är absolut inget vi räknat med. Framför allt är det vårt försvarsspel som inte är bra, vi är inte så stabila bakåt som jag önskar.

Offensivt sett skapar laget ändå chanser.

– Men vi får inte till avsluten. Oskärpa eller otur? Såna matcher ska i så fall sluta 0-0, säger Hasse.

Läs mer: Lagkaptenens besvikelse: ”Jag skäms”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här