Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Skadekaos i Falkenbergs FF - fyra spelare klev av träningen

Falkenbergs FF:s sista träning inför Landskronamatchen blev som ett slagfält. Fyra spelare klev av träningen, två av dem lär också missa det viktiga mötet.
– Självklart är det inte bra när fyra spelare får kliva av, säger tränare Hasse Eklund.

Måndagsträningen på Falcon Alkoholfri Arena hann knappt börja innan lagkaptenen Tobias Karlsson fick kasta in handduken. Mittbacken skrek till och tog såg åt ryggen.

– Han har problem med en nerv i ryggen och han kände av det på uppvärmningen, säger Hasse Eklund.

Hur påverkar det hans närvaro i morgon?

– Förhoppningsvis inte alls. Förhoppningsvis är det den typ av smärta som släpper till i morgon. Han gick av som en säkerhetsåtgärd och körde lite övningar i gymmet.

Linus Dahl och Melker Nilsson lär missa matchen

Värre är det för Linus Dahl och Melker Nilsson som också lämnade. Den förstnämnde fick låret kraftigt lindat innan han kunde ta sig ut.

– Det var nog tyvärr en klassisk baksida på Linus. Melker har fått några smällar på en fot, vi försökte tejpa upp det men det gick inte. Det är tveksamt att han finns med mot Landskrona, säger Eklund som också fick se Mahmut Özen gå av i slutet av träningen.

– Özen är trött i en baksida och vi vill inte chansa med honom. Han ska vara redo för match i morgon.

Missar matchen gör också Kalle Söderström som har problem med en framsida och inte tränade under måndagen. Med så många spelare borta tvingades assisterande tränare Jonas Axeldal samt målvakten Nadeem Omar agera utespelare när startspelarna skulle slipa på taktiska detaljer.

– Det är absolut inte optimalt. Men Nadeem är bra ute, han är en av de målvakter som faktiskt skulle klara av att spela som utespelare, berömmer Eklund.

Hans lag kommer annars från en efterlängtad seger mot Örgryte och det har märkts på träningarna menar Eklund.

– Vi har fått mycket trygghet med boll, många spelare som har ett helt annat självförtroende med bollen än förut. Innan så var alla lite osäkra, vågade inte dribbla. Nu är passningsspelet bättre och då får man den där extra tiden som behövs, säger tränaren.

Landskrona är obesegrat

Nykomlingen Landskrona är obesegrad och har bara släppt in tre mål så här långt i Superettan.

– De har som alla nykomlingar mycket energi och ett genomarbetat spel sedan de gick upp. Vi fick lära oss det den hårda vägen mot Värnamo, vi måste gnugga hårt och utsätta dem för problem som de inte ställts inför innan, säger Eklund.

Som vadå?

– Vi måste ha ett bra presspel, Landskrona vill rulla och sätta igång bollen. Sen måste vi ha ett bra djupledsspel, de är inte speciellt snabba i sitt försvar.

Läs mer: Kwame Kizito gjorde comeback i U21 - ”Jag är överlycklig”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här