Sander van Looy, till höger, har avslutat sitt kapitel i Falkenbergs FF.
Sander van Looy, till höger, har avslutat sitt kapitel i Falkenbergs FF. Bild: KRISTER ANDERSSON

Sander van Looy om beslutet att bryta med Falkenbergs FF

Sander van Looy gick skilda vägar med Falkenbergs FF. Anledningen? Andra klubbar spanade på honom.
– Jag trodde inte det skulle vara så stort intresse, säger nederländaren.

ANNONS
|

Han är glad. Det hörs på linan från Epe i centrala Nederländerna till Sverige.

Det trots att han står utan klubb. För det är precis vad han gör, Sander van Looy. Mittbacken bröt nyligen med Falkenbergs FF efter en säsong.

– Under säsongen noterade jag att andra klubbar började bli intresserade av mig. Min agent fick samtal från flera klubbar i olika länder. Efter säsongen visste Falkenberg att jag ville ta nästa steg, säger nederländaren och fortsätter:

– Falkenberg visste att jag är en ung och ambitiös spelare. Jag tycker att jag gjorde det bra i matcherna jag spelade. Nu är jag bara fokuserad på att ta nästa steg.

ANNONS

I måndags, den 31 januari, stängde övergångsfönstret i många ligor. Det tog van Looy i beaktande. I och med att han bröt sitt kontrakt före det datumet kan han nu förhandla med i stort sett vilken klubb som helst - utan FFF:s godkännande.

– Jag behövde bryta mitt kontrakt för annars hade jag fått problem efter att transferfönstret stängde. Det hade att göra med det, men klubben vet också vilka ambitioner jag har. De stöttar mig i beslutet, säger 23-åringen.

Det är inga ”hard feelings” mellan er?

– Nej. Inte från någon sida. Jag hade en väldigt bra tid i Falkenberg. Sverige var underbart och jag njöt av det. Jag tycker att jag växte både som person och spelare.

– Det enda negativa var att vi åkte ur. Det är det enda som var jobbigt under min tid i Falkenberg. Självklart ville jag hålla kvar Falkenberg och vara viktig där. Men utöver det hade jag en bra tid där. Jag lärde mig mycket och skaffade mig många vänner.

Nu ska van Looy sondera terrängen efter en ny klubb. Det har poppat upp intresse från lite här och var.

– Det är från flera länder. Det är från Skandinavien, men självklart också från Nederländerna, och även Tyskland. Jag trodde inte det skulle vara så stort intresse. Min agent sa till mig att det finns samtal med flera olika möjligheter.

ANNONS

Vad tror du är ett bra steg för dig?

– Givetvis är det viktigt för mig att spela. Jag är fortfarande ung och när du spelar lär du dig som mest. För mig är det viktigaste att ta nästa steg och komma till en klubb där de spelar anfallsfotboll. Jag är mittback, men jag tycker att mina kvaliteter är med bollen.

Är det möjligt att vi får se dig i Sverige nästa säsong?

– Det är möjligt. Den svenska marknaden är fortfarande öppen. Det är möjligt och jag vet att det finns intresse från svenska klubbar. För mig är det viktigaste att klubben har en framtidsplan. Jag kommer snart sätta mig ned med min agent och diskutera vad som är bäst.

I väntan på att det ska bli klart med en ny klubb laddar van Looy upp på hemmaplan. Det kommer med vissa svårigheter.

Nederländerna befinner sig i lockdown.

– Det finns inte så mycket att göra eftersom allting är stängt. Jag försöker bara hålla mig form.

Läs mer: Sander van Looy lämnar Falkenbergs FF

Läs mer: Kalle Björklund klar för FFF

ANNONS