Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenbergs FF:s Tobias Karlsson är redo att kliva in mot IF Elfsborg om Calle Johansson är fortsatt skadad.
Tobias Karlsson är redo att kliva in mot IF Elfsborg om Calle Johansson är fortsatt skadad. Bild: Krister Andersson

Så ska Falkenbergs FF ta poäng mot IF Elfsborg

Calle Johansson ingår i FFF:s trupp mot Elfsborg, men det är ännu oklart om han kommer att spela. I stället kan Tobias Karlsson få gå in och ta Calles position.

Falkenbergs FF ställs mot IF Elfsborg hemma på Falcon Alkoholfri Arena i den 27:e omgången. I skrällmatchen mot Djurgården fick mittbacken Calle Johansson kliva av efter vad som visade sig vara en överbelastning. Johansson tog det lugnt på fredagens träning och trots att han ingår i truppen mot Elfsborg är det inte klart om han är redo för spel.

– Vi har kört väldigt lugnt med honom den här veckan. Vi får se hur det ser ut i morgon. Men Tobias gjorde ett jättebra inhopp förra matchen. Han var fokuserad. Det stod 1-1 när han hoppade in och det blev 3-2 när matchen var slut, säger tränare Hasse Eklund.

Det kan alltså bli Tobias Karlsson som kliver in i Johanssons ställe.

– Vi får väl se. Det beror på hur Calle mår. Men om han inte är klar och redo så är det klart att jag är det. Jag kan bidra med min rutin och att spela enkelt, som jag har gjort hela året tycker jag, säger han.

Större självförtroende inför matchen

Med sig inför matchen mot tabelltvåan har FFF sju poäng på tre spelade matcher. Något som har stärkt laget.

– Det blir ett annat självförtroende om man vinner lite matcher och känner att man kan slå motståndaren. Man kan prata i det oändliga men det är segrar och poäng som ger det där lilla extra. Humöret blir bättre med en gång, säger Eklund.

Att de är beredda på en tuff match är däremot ingenting de sticker under stol med. Rent spelmässigt går de in med ungefär samma inställning som mot Djurgården. Men det finns saker att hålla koll på.

– Skillnaden mellan de två lagen är att Elfsborg slår lite mer långa bollar. Det får vi se upp lite med. Men för oss gäller det att bygga vidare på det här och försöka hitta ett eget spel och försöka slå motståndaren på egna kvalitéer. Det tror jag absolut att vi kan göra. Vi vann matchen hemma mot dem förra året och det tror jag att vi kan göra igen.

Även Tobias Karlsson tror på en liknande match som mot Djurgården.

– Vi får stänga bakåt och se upp med deras långa spel och även med deras kontringsspel. Vi kommer att få våra lägen och vi är väldigt duktiga på fasta situationer, så där kommer vi att ha en bra chans, säger han.

De tre FFF-målen i Djurgårdsmatchen gjordes på hörna respektive inkast, men enligt Falkenbergstränaren är just de fasta situationerna ingenting de strävar mot.

– Det är ingenting vi siktar på, att få fler fasta situationer. Men däremot är det jobbigt för motståndaren som vet om att vi är duktiga och kan göra mål på det sättet. Det är klart att det skapar lite oro hos dem. Sedan har vi fått lite mer självförtroende i de här momenten. Kan vi inte göra spelmål mot de bra motståndarna så får vi göra det på fasta. Det är två olika sätt att göra mål på så det känns bra att vi har den arsenalen också, säger Hasse Eklund.

Läs mer: Falkenberg skrällde mot Djurgården

Krönika: I de mörkaste tider lyser den gula tröjan som starkast

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här