Falkenbergsupportarna i segern mot Västerås.
Falkenbergsupportarna i segern mot Västerås. Bild: Krister Andersson

Så många får se Falkenbergs FF:s möte med Jönköping Södra

De lättade restriktionerna var ett glädjebesked för fotbollen. Men kraven på social distansering innebär en del pusslande för Falkenbergs FF när klubben möter Jönköping Södra på Falcon Alkoholfri Arena i omstarten av Superettan.
– Vi ska i alla fall kunna erbjuda säsongskortsinnehavarna en plats, säger Linus Folkesson på FFF:s marknadsavdelning.

ANNONS
|

Måndagens besked om lättade restriktioner i samhället var något som fotbollen väntat på. För utomhusidrott är det numera tillåtet med 3000 sittande åskådare på läktarna.

Närmare 1000 åskådare på Falcon Alkoholfri Arena

För Falkenbergs FF:s del såg det ut att innebära upp emot 1500 supportar på Falcon Alkoholfri Arena när Superettan drar igång 20 juli. Men senare under veckan kom kraven på social distansering, vilket betyder att åskådarna måste sitta med en meters avstånd mellan varandra.

– Vi hade först en plan där åskådarna skulle sitta i ett sick-sack-mönster. Men nu blir det ett annat upplägg där vi får pussla väldigt mycket, säger Linus Folkesson på FFF:s marknadsavdelning.

ANNONS

Pusslandet beror, utöver distanseringen, på att sällskap får sitta med varandra.

– Beroende på hur många säsongskort man har kan man sitta fyra och fyra eller två och två. Men i vissa fall är det ensamma säsongskortsinnehavare som vi måste placera ut. Där i ligger det svåra och det är därför vi inte vet exakt hur många vi kan ta in.

Falkenbergs förhoppning är att alla säsongskortsinnehavare, nästan 1000 till antalet, ska få se matchen den 20 juli.

– Det blir troligtvis inga biljetter till försäljning. Vi ska i alla fall kunna erbjuda säsongskortsinnehavarna en plats, sedan får vi hoppas att restriktionerna lättar ytterligare framöver. Då kan vi förhoppningsvis kunna bjuda in mer publik.

Läs mer: Mittbacken lämnar FFF mitt i säsongen

ANNONS