Senaste gången lagen möttes i Falkenberg åkte Malmö FF hem med alla tre poäng.
Senaste gången lagen möttes i Falkenberg åkte Malmö FF hem med alla tre poäng. Bild: MATHIAS BERGELD

Så ska Falkenberg sätta stopp för Malmö

19 mål på sex matcher och tre poäng i alla. När Allsvenskans formstarkaste lag Malmö FF kommer på besök går FFF för alla tre poäng. – Vi ska kunna vinna den här matchen, säger Hasse Eklund.

ANNONS
|

Obesegrade i fem raka matcher och tio mål framåt på lika många. Falkenbergs facit och form är i dagsläget riktigt bra. Efter en riktigt svajig inledning blåser det nu lugna och harmoniska vindar runt laget vid havet.

– Vi har lyckats vända på motgångarna vi haft och istället svetsat oss samman och bestämt oss för att bli ännu starkare och fått gruppen att gå ihop på ett bra sätt, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

På söndag kommer dock en riktig värdemätare på besök till Falkenberg, giganten Malmö FF.

– Det ska bli kul att de kommer hit och hälsar på. Malmö har gått väldigt bra den sista tiden samtidigt som vi har flyttat fram våra positioner såpass mycket så att vi ska kunna vinna den här matchen, säger Eklund.

ANNONS

Formstarkast i Allsvenskan

De himmelsblå kommer med otroligt bra resultat i ryggen. På de fem senaste matcherna har man tagit tre poäng i varje och gjort hela 17 mål framåt. Samtidigt har FFF aldrig hållit nollan mot laget, är det kanske dags nu på söndag?

– Det blir en uppgift för hela laget skulle jag vilja säga. Vi måste jobba hårt med alla elva spelare precis som vi gjort den sista tiden där vi gör det svårt för motståndaren, säger Eklund och fortsätter:

– Vi gör en gedigen match mot Hammarby. I den första halvleken har de inte ett enda skott på mål och då jobbar vi på ett väldigt bra sätt. Jag hoppas att vi kan göra det en gång till mot Malmö. De har många individuellt skickliga spelare så det blir viktigt att vi är på tårna i varje duell.

Från tillknäppt till målfest

FFF:s matcher förknippades inte inledningsvis av säsongen med några direkta målkalas. Fram tills omgång nio hade laget inte gjort mer än ett mål i varje match. Nu är det dock andra bullar då laget vid havet börjat ösa in mål, något som Eklund tror kommer bli viktigt på söndag.

– Jämför man oss med andra lag i Allsvenskan så har vi gjort väldigt mycket mål, vi ligger på den övre halvan av lagen där, säger Eklund och fortsätter:

ANNONS

– Vi har haft ett rörligt anfallsspel där vi skapat mycket chanser och gjort mål i många matcher. Det ska vi fortsätta med samtidigt som vi inte ska imponeras av motståndaren utan bara kör på själva. Gör vi det kommer det här att gå jättebra.

ANNONS