Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rami Hajal debuterar i U21-landslaget på hemmaplan

Poya Asbaghi tog i dag ut sin första landslagstrupp till U21-landslagets samling i Falkenberg.
Med i truppen: Rami Hajal, som därmed får göra debut i U21 bara två minuter hemifrån.
– Det känns kul. Det har varit ett av mina mål, säger FFF-produkten.

I början av juni kommer det svenska U21-landslaget, under ledning av förre IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi, att spela sin första match i EM-kvalet till U21-EM 2023 när blågult ställs mot Luxemburg.

Dessutom står en träningsmatch mot Finland på schemat, och bägge matchernas spelas på Falcon Alkoholfri Arena under lägret som är lagt i Falkenberg.

I truppen som Asbaghi presenterade fanns Falkenbergs FF-produkten och nuvarande Heerenveenspelaren Rami Hajal, med.

– Det känns kul att jag har blivit uttagen och det är bara att se framåt och göra det bästa när man är där, säger Hajal.

Hajal hemma i Falkenberg – har två minuter till samlingen

Hajal fick veta att han var med i truppen vid 12 på tisdagen när den presenterades, men han hade fått ett mejl för ett tag sedan där det meddelades att han var aktuell.

Hajal är redan hemma i Falkenberg efter att säsongen i Heerenveen tog slut. Nu får han bara två minuter till landslagssamlingen, en lyx inte många i truppen delar med honom.

– Nej, inte direkt, skrattar Hajal. Det känns bra med hemmaplan, det ska bli kul. Det blir extra kul, man får hoppas att restriktionerna har släppt så att det blir publik, för det hade varit extra kul framför familj och vänner.

Många nya ansikten för debuterande Hajal

Landslaget kommer likt A-landslaget att vara i en bubbla under samlingen, och Hajal ser fram emot lägret utan att veta exakt hur det blir med alla restriktioner.

– Det ska bli spännande att se hur det blir. Det är nya människor, lagkamrater, ledare och så vidare där, så det ska bli kul att se och lära känna alla.

Svaret på Asbaghis omdöme: ”Det stämmer”

I samband med uttagningen pratade förbundskaptenen Poya Asbaghi gott om den offensive Hajal.

– Vad gäller Rami Hajal så är det en spelare som har gjort det bra i Heerenveen. Det jag framförallt fastande för är att det är en bra spelare på att få fast bollen. Han är tekniskt skicklig men lägger ändå ner ett ganska stort arbete i försvarsspelet där borta i Holland. Han är bra på att skydda boll. Han har spelat både ytter och offensiv mittfältare, hos mig är han först och främst uttagen som en offensiv mittfältare där jag tror att han kan göra stor nytta, säger Asbaghi om FFF-produkten.

Huvudpersonen själv reagerar på förbundskaptenens ord så här:

– Det stämmer det han säger, det stämmer. Jag hoppas kunna göra nytta, självklart, så det ska bli kul att se vad som händer.

Manchester United-talang stora nyheten

Eftersom det är ett till stora delar nytt landslag så vet inte Hajal helt vad som kan förväntas av laget. Men vinst i bägge matcherna är målet.

– Jag kommer göra allt jag kan för att visa mina kvalitéer och spela så mycket som möjligt. Det är självklart varje spelares mål. Konkurrens finns men jag ska göra allt jag kan individuellt med det egna laget för hjälpa laget med min prestation.

Hajal har tidigare spelat i det svenska U19-landslaget, där han stått för ett mål på fyra framträdanden. Lägret i Falkenberg blir hans debut i U21-landslaget.

I övrigt var det största nyheten att Manchester United-talangen Anthony Elanga, som i helgen gjorde sitt första mål för klubben i Premier League när United slog Wolverhampton med 2–1, är med i truppen. Även Hajals lagkamrat i Heerenveen den gångna säsongen, Benjamin Nygren, är uttagen i U21-landslaget.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Samuel Brolin, Mjällby AIF (på lån från AIK), Oliver Dovin, Hammarby IF, Jakob Tånnander, HJK Helsingfors.

Försvarare: Hussein Ali, Örebro SK, Anton Eriksson, Gif Sundsvall, Emil Holm Sönderjyske, Eric Kahl AIK, Aiham Ousou, Gais (på lån från BK Häcken), Daniel Svensson, FC Nordsjälland, Jesper Tolinsson, IFK Göteborg, Pavle Vagic, Malmö FF.

Mittfältare/Anfallare: Paulos Abraham, FC Groningen, Dennis Collander Örebro SK, Anthony Elanga, Manchester United, Hampus Finndell, Djurgårdens IF, Armin Gigovic, FK Rostov, Carl Gustafsson, Kalmar FF, Rami Hajal, SC Heerenveen, Bilal Hussein, AIK, Benjamin Mbunga Kimpioka, Torquay (på lån från Sunderland), Benjamin Nygren, SC Heerenveen (på lån från Genk), Tim Prica, Ålborg BK, Patrik Wålemark, BK Häcken.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här