Röda korten knäckte Falkenbergs FF

Jakten på en ny vinst blev för svår när Falkenbergs FF fick två man utvisade mot Örgryte. – Vad fan är detta? Det är helt löjligt. Vi får inte spela på samma villkor, sa tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

David Svensson drog på sig sitt andra gula kort i matchen och fick vandra av Gamla Ullevi på övertid. Hans tjusiga 1-1-mål i början av andra halvlek, nästan en repris på nickmålet mot BP, var en klen tröst. Lagkaptenen kokade inombords. Hans blick hade kunnat döda.

Per Karlsson var mer nedstämd och inte lika mycket uppe i varv. Han fick ju lämna planen tidigare.

– Jag såg ju inte slutet på matchen. Jag hörde bara ett högt jubel, sa Karlsson om när Daniel Sliper avgjorde i 72:a minuter.

Precis innan hade Karlsson fått syna det röda kortet som domare Fredrik Klitte halade upp efter duellen med Örgrytes Andreas Östling.

ANNONS

– Jag tycker det känns som en 50-50-duell. Båda fläker sig fram. Det var ett fruktansvärt beslut! sa Per Karlsson som inte fattade någonting.

I korridorerna surrades det friskt om "kompensation" för Öis del med tanke på vad som hände William Atashkadeh mot Gais.

– Ja, man tänker ju så. Det har varit alltför många situationer där det varit sådan dålig nivå. Det är fan tråkigt när det avgör, suckade Karlsson.

Hasse Eklund gick ett steg längre i sin kritik. Det var tydligt att han inte kommer skicka julkort till herr Klitte.

– Nu har de gnällt och lipat i en vecka Öis. Klart att domaren ha märkt det, men jag menar den skitvarningen som Enock (Kwakwa) får efter sex minuter det förstör ju hela hans match! Han är aggressiv spelare, men måste hålla igen när man inte vet nivån på domaren.

Eklund hade gärna velat dra ett streck över matchen. Laget hade samlat på sig självförtroende efter vinst mot både Gefle (4-2) och BP (2-1) men nu tog det tvärstopp.

Daniel Sliper blev Öis stora hjälte. Han gjorde också 1-0 efter en omställning, ett ryck förbi Per Karlsson och ett lågt skott som susade in bredvid Hampus Nilsson.

ANNONS

Segermålet i andra var en pärla. Ett fint avslut på framspelning från ex-FFF:aren Danny Ervik.

– Vi försöker fajtas med de spelare vi har. Rent spelmässigt hade jag önskat att vi satt mer tryck, haft mer bollinnehav och snabbare passningsspel. Det blev bättre efter paus, men när vi gjorde 1-1 hade jag velat att vi skulle ha kört på mer. Sedan är det klart att det blir frustration med det som händer sen. Det känns inte som domare och vi spelare och ledare hittat nivån, sa Hasse Eklund.

Per Karlsson var laddad inför matchen och fick chansen när Mahmut Özen saknades.

– Jag har ju suttit på bänken sista matcherna och klart man vill spela. I andra gick jag upp på mittfältet och det är väl där jag tränat mest. På backen då tänker man alltid en sekund extra, sa Karlsson.

Det var FFF:s femte utvisning den här säsongen. Läge med benämningen "Fula Falkenberg"?

– Verkligen inte. Jag förstår inte varför vi får så mycket emot oss. Vi har blivit hårt bestraffade i år.

Matchfakta:

Örgryte-Falkenbergs FF 2-1

(1-0)

Målen: 1-0 (23) Daniel Sliper (Emil Skogh), 1-1 (47) David Svensson (Johannes Vall), 2-1 (72) Daniel Sliper (Danny Ervik)

Varningar, F: Enock Kwakwa, David Svensson x 2 min, Erik Pärsson. Utv: Per Karlsson.

Domare: Fredrik Klitte, Helsingborg

Publik: 1447

ANNONS