Poäng trots blek insats

Vall målade med fel fot

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Gais - Falkenberg FF 1-1

FFF gjorde inte sin bästa match för säsongen borta mot Gais. De var bleka hela första halvlek och i början av andra kom bakåtmålet. Men skam den som ger sig. Kvitteringen kom med bara minuterna kvar efter mål av Johannes Vall.

FFF kom till Gamla Ullevi med tre segrar i ryggen. Senast vinst mot Varberg i derbyt. Men några tendenser till självförtroende var svårt att finna hos de gulklädda. Tränare Hasse Eklund var efteråt missnöjd med laginsatsen trots en poäng.

– Vi får inte igång det passningsspel vi önskar, samtidigt som Gais är mycket hetare och mer aggressiva. Vi var lite ovana vid underlaget som var snabbt och halkigt, men jag tycker ändå att vi ska kunna skapa bättre kvalité på spelet, sa Hasse Eklund.

ANNONS

För någon vidare kvalité var det inte. Första trettio minuterna skapar FFF inte många lägen, samtidigt som Gais är laget som trycker på även fast de inte heller gör sin bästa match. 0-0 stod det i paus där Gais stod för de bästa chanserna.

– Vi försökte öka tempot lite i andra. Framförallt försökte vi få ut spelet på kanterna. Deras ytterbackar gick väldigt högt upp vilket vi försökte utnyttja, sa Hasse Eklund.

Men redan fem minuter in i andra halvlek så kom ledningsmålet för Gais efter att Mijaljevic nickat in bollen på inlägg av Djuric.

– Vi tappar energin när de gör mål. Vi lyckas inte sätta våra forwards i några bra lägen. Vi har perioder där vi gör det helt okej, men vi jobbar inte så metodiskt. Det är mest individuella grejer som gjorde att vi kom fram, sa Hasse Eklund.

Men FFF fortsatte attkämpa och i den 89:e matchminuten komkvitteringen. Enock Kwakwa slår en crossboll till Johannes Vall som driver in och skjuter med högerfoten, som är den sämre av hans två fötter. En studs överraskar målvakten, som i vanliga fall bör kunna ta den bollen.

– Det är tur att man är dubbelfotad, skämtade Johannes Vall. En projektil rätt upp i krysset.

ANNONS

– Mål är mål. Man missar alla skott man inte tar, sa Johannes Vall.

Hasse Eklund om målet:

– Det gäller att sätta press på motståndarna, till sist tröttnar de och gör ett misstag. Det var tur för oss att det var målvakten, normalt ska han ta den tio utav tio gånger.

Trots en ganska blek insats är FFF obesegrat under höstsäsongen.

– Det är positivt att vi kämpar och ligger i. Gais blir trötta på slutet och då kommer kvitteringen. Det är det Falkenberg ska stå för, fajt och vilja. Sen önskar man ju som tränare att det speltekniska ska vara lite högre, sa Hasse Eklund.

Härnäst väntar Värnamo hemma på onsdag. Men då saknas målskytten Vall som drog på sig ett gult kort.

ANNONS