Pånyttfött Falkenbergs FF förlorade mot Sirius

En magisk start som skulle gett mer blev istället en sur förlust

|

Ett taggat och revanschsuget Falkenberg tog under torsdagskvällen emot Sirius i en på förhand ovis drabbning som slutade med en 1-2 (1-0) förlust. Hans Eklund valde att göra tre ändringar i startelvan från förlusten mot Bois där Nsima Peter och John Chibuike fick börja på bänken och Anton Wede och Edi Sylisufaj fick chansen från start.

Inledningen var intensiv. Det tog bara en minut sen satte Falkenberg hård press på Sirius genom ett farligt skott av John Björkengren som tvingade målvakten till en fin räddning. Laget från havet gick knappt att känna igen från måndagens derbydebacle, passningarna, skotten, löpningarna, allt var bättre. Tränaren Hans Eklund var mycket nöjd.

– Det är vår bästa halvlek i år det tycker jag vi spelar jättebra, aggressivt, bra passningsspel och bra rörlighet. Precis så som jag vill att vi ska spela. Edi, Wede och Christoffer är jättebra i dag. Lysande både i försvar och anfall, sa Hans Eklund efter matchen.

Succé i första starten

Och i minut nummer 20e fick man äntligen utdelning. Sylisufaj drev in från vänsterkanten, dribblade bort en motståndare och avlossade ett kalasskott som Lukas Jonsson i Siriusmålet inte orkade parera.

Strax innan halvlek var det nära igen, Jacob Ericsson med sin känsliga vänsterfot slog ett av sina patenterade inlägg där mittbacken Carl Johansson hade letat sig upp i boxen. Både boll och målvakt fick smaka på nätmaskorna men målet dömdes till de gulas förtvivlan bort.

– Tyvärr är vår ledning bara 1-0 i paus. Jag tycker att vi gör ett regelrätt mål till 2-0, så den fina halvleken borde resulterat i fler mål för vår del. Så länge vi bara har 1-0 så är de alltid med i matchen, sa Hans Eklund.

Mardrömsminuter förstörde festen

Sirius kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och tog tidigt tag i taktpinnen. Inbytte Varbergs Bois bekantingen Netabay gav gästerna ett större bollinnehav och momentum i matchen. Falkenberg föll ner i banan och fick inledningsvis knappt känna på bollen.

Och i den 68e minuten orkade inte längre hemmalaget freda sitt mål. Vänsterbacken Axel Björnström dök upp vid den bortre stolpen och placerade kyligt bollen bakom Brattberg. Det dröjde inte länge, tre minuter, innan det var dags igen. Netabay stog perfekt placerad utanför straffområdet och kunde med en bredsida placera bollen i nätet och ge Sirius ledningen i matchen.

– Det känns onödigt att släppa in det första målet och efter det orkar inte vi riktigt komma tillbaka och skapa initiativ. Vi borde definitivt haft mer från den första halvleken, sa Hans Eklund.

I den 75e minuten byttes Nsima Peter och Chibuike in i en jakt på kvittering. Falkenberg försökte men lyckades inte skapa tryck utan Sirius kunde i stället bevaka sin ledning och åka hem till Uppsala som segrare.

Martin Örtegrens krönika: Oförmågan att döda en match kan bli förödande för Falkenbergs FF

Betyg: Så skötte sig Falkenbergs FF-spelarna sig mot Sirius