Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Nya tunga avbräck i FFF inför Vasalund: ”Det ser inte så lovande ut”

Sjukstugan växer för FFF.
Inför matchen mot Vasalund har Tobias Englund blivit sjuk, och dessutom är nyckelspelaren Samuel Adrian avstängd.
– Det ser inte så lovande ut. Vi har tyvärr rätt så många avbräck, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

FFF har ett minst sagt bekymrande tabelläge efter sex omgångar, då man bara spelat ihop sex poäng. Segrarna behöver gärna komma in på konton, men inför söndagens match mot Vasalund, nykomling från division 1, finns flera orosmoln.

Kalle Söderström, Lorik Ademi och Linus Dahl är sedan tidigare borta från helgens match med skador. Dessutom ser det inte ut som att lagkapten och ryggskadade Tobias Karlsson kommer till spel, något FFF hade hoppats tidigare i veckan.

– Nej, det ser inte så lovande ut. Vi har tyvärr rätt så många avbräck. Det är också lätt hänt när det går dåligt, då är det värre. Det är också en del i att det kanske går dåligt ibland, att man inte har det bästa truppläget, säger tränare Hasse Eklund.

Englund sjuk – och Adrian avstängd

Ett nytt dråpslag för FFF har dessutom dykt upp under veckan. Lojale vänsterspringaren Tobias Englund, som startat alla matcher i Superettan den här säsongen, har blivit sjuk och är inte uttagen till matchtruppen mot Vasalund.

– Nu är det några som får chansen som inte har fått den innan och då gäller det att de tar den och krigar och kämpar och visar upp sig. Det är klart att en del som spelar nu som inte har spelat så mycket, men då får de väl visa att de är hungriga, säger Hasse.

Utöver skadorna är mittfältaren Samuel Adrian avstängd efter att MFF-lånet drog på sig sin tredje varning för säsongen mot Landskrona i tisdags.

– Han har varit en av de bästa spelarna så här långt och han har visat upp ett härligt go. Så det är klart att det är en nyckelspelare för oss. Nu får en någon annan bli nyckelspelare för oss. Vi får utvärdera det efter matchen i morgon hur vi lyckades lösa den situationen. Det är klart att vi har spelare på planen som får ta en tiondel var av Adrian och stoppa in i sig själva och visa att de kan hantera den frånvaron, säger Eklund.

Nykomligen Vasalund har inlett knackigt

Vasalund har till skillnad från de andra nykomlingarna från division 1 som FFF mött i år, Landskrona och IFK Värnamo, haft en jobbig inledning på säsongen med bara en seger på sex matcher. Eklund menar att motståndet besitter både ett kortpassningsspel och ett spel med längre bollar, men att FFF förväntar sig med av den sistnämnda varan i morgon.

– Jag tror i alla fall att det blir mer långa bollar för att de spelar på gräs och då har de mer valt det spelet. Har de spelat på konstgräs har de mer valt att spela i sidled och kortpassningsspel. De har några toppar med Charbel Georges och Denni Avdic som kan avgöra matchen och har en viss erfarenhet, säger Hasse och fortsätter:

– Sen har väl de inte, precis som vi, kuggat i fullt ut så här långt in på säsongen och de har slitit en del med sina matcher och resultat precis som vi. Så jag tror att det blir nog mycket kamp, bägge lagen vill kriga för att få trean och det gör de bra, så det kommer bli jobbigt för oss.

”Vi måste börja plocka poäng”

Eklund hoppas att han får se sitt FFF släppa loss.

– Vi måste få tillbaka det Falkenberg alltid har varit kända för, att jobba och slita. Vi kanske inte alltid spelar den bästa fotbollen men nu handlar det om att jobba, kriga och kämpa, den delen och att vi prioriterar den ännu mer tillsammans med snacket än prestationen. VI måste börja plocka poäng, hur vi plockar de spelar mindre roll utan det handlar mer om lite jävla anamma.

FFF-tränaren menar att det blir viktigt att inte övertänka ute på planen, även om han medger att det är lite av en tränarfloskel.

– Det känns så lite mer än någonsin att man ska inte tänka så mycket. Vi behöver någon som slår sin gubbe och tar lite ansvar här och tycker det är kul att spela och som vågar göra det lilla extra som gör att vi kan få mål.

Läs mer: FFF fast på undre halvan: ”Måste släppa tabellen”

Läs mer: Skadekaos i Falkenbergs FF – fyra spelare klev av träningen

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här