Falkenbergs FF:s Tobias Englund.
Tobias Englund tycker att träningarna har hållit ett högt tempo och en bra kvalité. Bild: Krister Andersson

Nu startar FFF:s nya lagbygge: ”Kul att se hur de fungerar ihop”

Falkenbergs FF startar säsongen med ett hett derby mot Halmstads BK. Matchen blir en värdemätare för den kommande säsongen i Superettan.

ANNONS
|

Säsongens första träningsmatch står för dörren och Halmstads BK står för motståndet. Lagen har bytt plats i serierna och enligt tränare Hasse Eklund är det en bra värdemätare för fotbollsåret 2021.

– Det är ett bra motstånd direkt för oss. Vill vi vara med i toppen av Superettan gäller det att se hur vi ligger till redan från början. Jag tycker att vi är förberedda för match. Sedan gäller det att hitta någonting inför cupspelet som kommer lite längre fram, säger han och fortsätter:

– Det brukar alltid bli jämna och täta matcher mot HBK, men jag hoppas att vi kan ha ett bra bollinnehav. Det är det jag är mest nyfiken på, om vi kan driva och föra spelet. Jag räknar med att vi kommer att få göra det i Superettan.

ANNONS

Det nya Falkenbergs FF

En hel del har hänt i FFF:s trupp. Spelare har lämnat, och spelare har tillkommit. Träningsderbyt mot HBK blir starten på det nya lagbygget.

– Det ska bli kul att se hur de fungerar ihop. Sedan får vi utvärdera det och bygga vidare såklart. Jag har inga större förväntningar på att det ska se jättebra ut direkt. Det får gärna byggas på efterhand.

Har de nya spelarna hunnit etablera sig i laget?

– Det har kommit in många unga spelare. De ska jobbas in. De är väldigt ambitiösa och de är entusiastiska spelare. Det är roligt att jobba med en sådan grupp. De har startat upp den här säsongen på ett jättebra sätt. De flesta var väldigt väl förberedda när de kom efter ledigheten och verkar vara sugna på att jobba hårt för att vi ska ha en bra placering det här året.

En som däremot inte är ny i truppen är Tobias Englund, som för knappt en månad sedan skrev på ett nytt treårskontrakt. Han blir nu en av de mest rutinerade spelarna i laget och han vill vara med och ta ansvar för utvecklingen av nyförvärven.

– Jag känner väl att jag ska ta ett stort ansvar. Det är många unga spelare som har jättemycket talang. Om jag kan hjälpa dem att fortsätta driva sin talang så känner jag att jag har en viktig del i det hela.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det är många unga spelare som är väldigt hungriga. Man ser på träningarna att det är bra tempo och en bra kvalité. Med lite finslip tror jag att det kan bli bra, absolut. Vi har fått in fina spelare och jag tycker att det känns väldigt lovande.

Englund: ”Hade gärna varit kvar i samma serie”

Även Englund ser mötet med HBK som en bra uppstart på säsongen.

– Det är nyttigt att få sådana här matcher med tufft motstånd där vi ser vad vi behöver slipa på och vad vi gör bra. Det är alltid kul att möta HBK. Jag hade gärna varit kvar i samma serie, men vi får försöka göra vad vi kan och vi kanske kan klå dit dem, säger han.

Se matchen mot HBK här

Läs mer: Falkenbergs FF lånar Adam Bergmark Wiberg från Djurgården

Läs mer: Falkenbergs FF lånar in Samuel Adrian från Malmö FF

Läs mer: Falkenbergs FF lånar Kalle Björklund från Hammarby

Läs mer: Viktor Noring förlänger med Falkenbergs FF

Falkenbergs FF:s startelva:

Viktor Noring

Mahmut Özen, Gabriel Johansson, Axel Norén, Tobias Englund

Melker Nilsson, Samuel Adrian, Christoffer Carlsson

Kalle Söderström, Edi Sylisufaj, Adam Bergmark Wiberg

Spelarna som saknas:

Tim Erlandsson, Johan Brattberg, Kwame Kizito, Rasmus Fridolf, Carl Martinsson, Lorik Ademi. Tobias Karlsson var krasslig på fredagen och kommer troligtvis inte heller att vara med.

ANNONS