Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: KRISTER ANDERSSON
Bild: KRISTER ANDERSSON

Nsima Peter tillbaka i Falkenberg – saknar Sverige

I januari skrev Nsima Peter på för turkiska Akhisarspor. Men äventyret i Turkiet kan sluta efter bara en halv säsong.
– Just nu är jag i Sverige på semester, men det kan också bli för alltid, säger anfallaren.

Nsima Peter är för evigt inskriven i Falkenbergs FF:s historieböcker efter sitt stopptidsmål mot AFC Eskilstuna hösten 2019.

Efter degraderingen i fjol gick han och klubben skilda vägar och Nsima Peter hamnade till slut i turkiska Akhisarspor som då fick ett transferförbud hävt. Men våren där blev inte som han och klubben hade tänkt sig.

– Vi var så många nya spelare som kom efter att klubben fick värva spelare igen och det var för mycket nytt. Vi hade våra chanser att vinna matcher som hade räckt till ett nytt kontrakt, men vi var för ojämna, säger Nsima Peter.

Nsima Peter saknar Sverige

Under måndagen besökte han FFF-träningen och han är öppen med att han gärna vill tillbaka till Sverige.

– Jag saknade den svenska fotbollen jättemycket när jag var i Turkiet. Alla spelar mer för sig själv där nere. I Sverige är det mycket bättre organisation och mer taktiskt, det passar mig bättre, säger han och lägger till:

– Men jag har inte bestämt något om min framtid än.

Peter har ett år kvar på kontraktet, men laget åkte ur andradivisionen och då har nigerianen en klausul om att få lämna. Men än är inte sista ordet sagt om degraderingen.

– Det har pratats om att ändra så att bara två lag åker ur istället för fyra. Förbundet ska ta beslut snart och om det blir så klarar Akhisarspor sig kvar. Men även om vi skulle vara kvar i andraligan så är det inte säkert att jag blir kvar, vi får se, säger Peter.

”Vi vet vad han går för”

Det var många glada miner mellan Nsima Peter och hans gamla lagkamrater när han överraskade dem med ett besök. Men är det aktuellt med en återkomst i FFF?

– Här är inget transferfönster som öppnar innan 15 juli, men när det är öppet så är alla dörrar öppna, vi vet aldrig vad som händer. Kizito är tillbaka som avbytare men vi vet inte hur hans status är och Djurgården kanske vill ta tillbaka (Adam) Bergmark Wiberg, säger sportchef Håkan Nilsson och fortsätter:

– Vi har överhuvudtaget inte haft någon diskussion med Nsima, jag har inte ens träffat honom. Men vi vet vad han går för och han är för alltid inskriven i Falkenbergs FF:s historia.

Läs mer: Nsima Peter om flytten till Turkiet - ”Vill ha ett miljöombyte”

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här