Nsima Peter tillbaka i elvan

Skadade Kwame Kizito missar matchen mot Mjällby. Allt tyder på att Nsima Peter går in på nummer nio-positionen istället.

ANNONS
|

Den troliga startelvan mot Mjällby var den samma på onsdagens träning som i matchen mot Häcken - med ett undantag.

Kwame Kizito saknades. Falkenbergs anfallare tvingades utgå i premiärmatchen efter en duell där han vred knät.

Istället kommer Nsima Peter med all säkerhet att hoppa in i hans ställe.

– Jag var besviken när jag inte fick starta mot Häcken. Jag ser mig själv som en given startspelare, säger Nsima Peter och fortsätter:

– Men, det är fotboll. Det är tränaren som bestämmer vem som ska spela och det får jag respektera.

ANNONS

Nigerianen visade på träningen att han var spelsugen. Efter snyggt kombinationsspel såg han till så att kompisen John Chibuike kunde göra elvamannaspelets enda mål

– Jag och John (Chibuike) har spelat ihop länge och hittar varandra bra på plan, säger han.

En annan spelare som verkar ha hittat formen är Karl Söderström. I matchen mot Häcken var han en av lagets bästa spelare. Och hans roll som wingback börjar äntligen sjunka in.

– När jag fick rollen förra säsongen kändes det såklart lite ovant. Men ju mer jag spelat som wingback desto bättre har det gått. Med åren känner jag att jag förbättrat mitt defensiva spel, säger han.

Mjällby kan bli en tuff motståndare

Trots att Mjällby är nykomlingar ser inte Söderström Falkenberg som några favoriter.

– Vem som är favoriter vet jag inte. De har ju satsat ganska hårt. Vissa tror att de ska sluta högt i tabellen och vissa tror inte att de ska få ihop det under säsongen. Men oavsett vad måste vi vara hundra procent imorgon för att slå dem.

Tränare Hans Eklund håller med.

– Mjällby är ett bra lag som har satsat mycket. De har tagit in tolv nya spelare och vill verkligen stanna kvar i allsvenskan. De har ju gått långt i cupen här under våren så de är i bra form också. Det är ett spelande lag som spelar lite som oss tycker jag, säger han.

ANNONS

Hans Eklund efterlyser fler målchanser

En poäng mot det förväntade topplaget Häcken i första omgången smakade givetvis mumma för Eklund. Framförallt lyfter han försvarsinsatsen som något laget bör ta med sig till torsdagens match.

Men i anfallsspelet fanns mer att önska.

– Visst, Häcken är ett bra lag. Men, jag känner ändå att vi kunde ha skapat fler målchanser. Vi måste bli lite spetsigare i den sista tredjedelen mot Mjällby.

Nsima Peter:

– När jag spelar så spelar jag för att göra mål. Imorgon (torsdag) kan jag lova fansen att jag ska ge hundra procent.

Läs mer: Kwame Kizito missar resten av säsongen

Läs mer: Tobias Karlsson ovan målskytt i den allsvenska premiären

Falkenbergs startelva på träningen:

Johan Brattberg - Sander Van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson - Karl Söderström, Marcus Mathisen, John Björkengren, Jacob Eriksson - Christoffer Carlsson, Nsima Peter, John Chibuike.

ANNONS