Matthew Garbett kan göra sin första start i Falkenbergs FF

Anton Wede tackade för Hasse Eklunds förtroende senast mot IK Sirius. Falkenbergs FF-tränaren ser samtidigt ut att göra en förändring mot AIK.

ANNONS
|

I matchen mot Sirius tog Anton Wede plats för andra gången denna säsong i en allsvensk startelva. 30-åringen tog verkligen chansen.

Tillsammans med Edi Sylisufaj och Christoffer Carlsson bildade de en farlig, snabb och jobbig trio, som Siriusförsvaret hade svårt med.

– Hela laget är med i presspelet på ett bra sätt, vi kommer till mycket chanser och är klart bättre än dem. Vi ska ha ett mål som felaktigt blir bortdömt, säger Anton Wede.

Tuff match mot AIK

Men spelet under säsongens bästa halvlek försvann och slutade med 1-2-förlust.

– Det är synd att deras två första skott på mål går i mål mot ett samlat försvar. Det var en stor besvikelse att förlora den matchen.

ANNONS

Under söndagen väntar AIK på bortaplan.

– De kommer vara extremt aggressiva. Vi måste ta de extra löpmeterna för att komma förbi sin gubbe, säger Anton Wede.

Matthew Garbett ser ut att få en plats i startelvan

När det blev matchspel under lördagens träning såg det ut som om Falkenbergs FF-tränaren Hasse Eklund gör en förändring i startelvan gentemot Siriusmatchen. John Björkengren får kliva åt sidan och in kommer istället Matthew Garbett.

– Man vet aldrig förrän startelvan är bekräftad, men jag skulle bli väldigt glad om jag fick starta, säger Matthew Garbett.

18-åringen har så här långt gjort två inhopp, ett mot Kalmar i Allsvenskan och ett i Svenska cupen mot Mjällby. Men nyzeeländaren har inte funnits på bänken i de två senaste matcherna.

– För ett par veckor sedan fick jag problem med min ljumske. Sakta men säkert har det blivit bättre. Nu är jag 100 procent och redo att spela, säger Matthew Garbett.

Tio timmars tidsskillnad hindrar inte Matthew Garbett från att prata med sin familj varje dag.

– De har sett varje match så långt.

AIK med man man-försvar

Till den här säsongen har AIK implementerat ett man man-försvar. En taktik som resulterat i bland annat storförlust mot IFK Norrköping och derbyseger mot Hammarby.

ANNONS

– Det är lite ovanligt, tillbaka till tyskt 70-, 80-tal. Det blir en utmaning att hantera det. Helst skulle man velat haft lite tid att träna in taktiska inslag. Nu får man förlita sig på individuell skicklighet, säger Hasse Eklund.

Han var mycket nöjd med det hans mannar presterade mot Sirius under de första 45 minuterna.

– Vi hittade många olika vägar framåt och hade fler alternativ än tidigare. Nu handlar det mer om att spelarna ska komma upp i samma energinivå.

Hasse Eklund är optimistisk inför söndagens match.

– Alla AIK:s matcher är rock´n´roll med många omställningar och inte mycket uppställt spel. AIK har inte fått de poängen de önska och är lite pressade. Vi har tappat lite koncentration i perioder, men vi haft många långa stunder som varit bra. Så vi kan verkligen åka upp och vinna, avslutar Hasse Eklund.

Startelvan på lördagens träning

Johan Brattberg - Sander van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson - Karl Söderström, Matthew Garbett, Marcus Mathisen, Christoffer Carlsson, Jacob Ericsson - Edi Sylisufaj, Anton Wede

Liverapportering: Följ matchen mellan Falkenbergs FF och AIK

Läs mer: Sander van Looys tatuering hyllar familjen

ANNONS