Otto Martler har fått nöja sig med att sitta på bänken i två matcher i rad. Nu vill han in på plan.
Otto Martler har fått nöja sig med att sitta på bänken i två matcher i rad. Nu vill han in på plan.

Martler vill lämna bänken

Falkenbergs FF har inte längre någon uttalad förstamålvakt. – Spelarna tycker säkert det är kasst, säger tränare Hasse Eklund.

ANNONS
|

I flera säsonger var Otto Martler det givna valet mellan stolparna i FFF.

Men efter flera svaga insatser har 29-åringen tappat sin plats i år.

I de två senaste allsvenska matcherna har Alexander Lundin fått förtroendet. Frågan är nu vem som står mot Örebro på söndag.

– Det är jämnt skägg, de håller en jämn nivå för tillfälligt. De jobbar på bra och försöker hjälpa laget på bästa sätt och pushar varandra, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.

Hur tänker du inför mötet med ÖSK?

– I och med att det är så jämnt mellan dem får man välja mer taktiskt från match till match.

ANNONS

Hur tror du målvakterna känner för det upplägget?

– De tycker säkert att det är kasst. De vill känna förtroendet och att de är nummer ett. Men ingen av dem har visat upp tillräckligt för att ha den rollen, säger Eklund.

Så här säger Otto Martler om upplägget:

– Jag är ju van att stå hela tiden så det är ny situation. Men presterar jag bra så har jag bra möjligheter att stå. Det är upp till mig själv.

Hur är det att inte få spela?

– Klart det är frustrerande och jättejobbigt att sitta vid sidan av och inte kunna bidra med så mycket som man vill. Men man får acceptera läget och jobba hårt för att ta tillbaka platsen, säger han.

Hur ser du på din säsong hittills?

– Det är väl ingen i laget som är nöjd och inte jag heller. Vi har släppt in mycket mål.

Trots att han petats i Allsvenskan känner sig Otto Martler i god form.

– Ja, den är strålande, jag fick ju hålla nollan sist (4–0-segern mot Utsikten i cupen) och det var länge sedan. Jag trodde jag skulle vara ringrostig men det var inte så farligt, säger han.

ANNONS

Otto Martler, som kom till FFF inför 2013, har ett kontrakt som löper ut efter säsongen. Det är oklart om det blir en femte säsong.

– Jag har pratat med Håkan (Nilsson, sportchef) ett par gånger. De har sagt att de vill ha kvar mig. Men jag har inte tagit något beslut än. Det blir nog under hösten, säger Martler.

ANNONS