Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Mardrömsunderlag när Falkenberg åker till Stockholm

Sämst av alla lagen på underlaget förra året, nu är det återigen dags för konstgräs när Falkenberg gästar Djurgården på Tele2 Arena.

Det har varit jobbiga dagar i Falkenbergslägret efter den sura förlusten mot Östersund i lördags. Laget från havet har ännu bara lyckats inkassera en poäng på hemmaplan efter sju spelade omgångar.

– Det har varit några tuffa dagar, vi lyckas inte alls prestera så som vi önskar mot Östersund och det är klart att det tar lite på psyket, säger Hasse Eklund efter dagens träning på Vinbergs konstgräs.

Ja, för konstgräs blir det när Falkenberg tar bussen mot Stockholm och Tele2 Arena där fjolårets vinnare av Allsvenskan, Djurgården väntar.

– Vi har inte varit på konstgräs på länge så det var därför vi åkte hit idag för att känna lite på det. Vi var ju här hela vintern men nu har vi bara haft gräs rätt så länge så det var rätt så bra att få komma hit och känna på underlaget, säger Eklund.

Ett underlag som FFF helst nog egentligen vill slippa. Under fjolårssäsongen tog man bara en poäng när grästuvorna byttes ut mot plastkulor, ett facit som innebar att man var sämst i hela Allsvenskan på konstgräs.

– Det är en helt annan sak, det går väldigt fort och är en helt annan studs och tillslag på bollen. Jag hoppas att det här räcker nu så att vi är väl förbereda för imorgon, säger Eklund.

Djurgården har likt de andra Stockholmslagen startat sin säsong lite halvknackigt. Senast mot IFK Göteborg studsade man dock tillbaka och kunde resa hem till huvudstaden med alla tre poäng efter en stabil insats.

– De vill säkert sätta agendan i och med att det är deras hemmaplan. Men det är en tävling där vi ska försöka steppa upp lite och vilja ha bollen lite mer. Skulle det nu vara så att Djurgården har lite mer boll än oss är vi rätt trygga i det, att ligga rätt i positioner och göra det svårt för dem det kan vi, säger Eklund.

En spelare som med största sannolikhet får göra sin första match från start imorgon är målvakten Viktor Noring. Detta efter att kollegan Johan Brattberg dragit på sig ett rött kort i matchens sista sekunder mot Östersund.

– Det känns bra med Viktor, vi hade en U21-match här i veckan där han fick känna på det lite. Han har kommit in bra i det och har tränat på bra sedan han anslöt. Han är lugn och trygg som person också så det kommer säkert att gå jättebra, säger Eklund.

Så startade FFF under träningen

Viktor Noring - Tibor Joza, Sander Van Looy, Carl Johansson, Tobias Karlsson, Jacob Ericsson - Marcus Mathisen, Lorik Ademi - John Chibuike, Matthew Garbet, Nsima Peter

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här