Mardrömsstarten tog knäcken på Falkenbergs FF

Mardrömsstart och en första halvlek som Falkenbergs FF bara ville stryka ett fett streck över. Då var loppet faktiskt redan kört. - Vi är inte riktigt där mentalt när matchen drar igång, sa Viktor Noring.

ANNONS
|

Falkenbergs FF:s målvakt var överlägset bäst i sitt lag och höll siffrorna nere med ett koppel finfina räddningar, framför allt i första halvlek.

– Det kanske inte är så bra att jag får göra så många räddningar. Det betyder att vi inte kommer åt dem, sa Viktor Noring.

Ett beslutsamt BK Häcken, som bara tagit två poäng på de senaste tre matcherna, stack iväg till 2-0 tidigt i första halvleken när Johan Hammar smög upp på bakre stolpen och använde huvudet på en hörna och Patrik Wålemark sprang ifrån Tobias Englund och rundade Viktor Noring.

– Modet går ur oss efter tre minuter när de gör mål på hörnan, menade Noring.

ANNONS

Axel Norén rensade på mållinjen

Det kunde varit det dubbla i målprotokollet när Ahmed Yasin fick två lägen. På det första agerande gjorde Viktor Noring en kanonräddning. Vid det andra var Noring överspelad men Axel Norén rensade undan på mållinjen.

– Passningsspelet satt inte. Duellspelet satt inte. Vi har lite att fundera på över landslagsuppehållet, sa Viktor Noring.

Var det något i förberedelserna som inte stämde?

– Det handlar inte om förberedelser. Vi har haft en bra vecka och visste vår gameplan. Men det blir tufft när vi får den där käftsmällen i början, sa Viktor.

FFF agerade statister när Häcken-spelarna dansade fram. Det var spel på en planhalva och hallänningarna hamnade konstant i tidsnöd. Det var 4-0 i målchanser efter en halvtimme. Tobias Englund hade dock inledningsvis ett halvt friläge men snubblade till när han skulle skjuta.

Innan paus hann Häcken med ett tredje mål med en nick från nära håll från Alexander Söderlund. Halvleken var en ren mardröm och Falkenbergs blekaste på länge.

– Inte okej. Ska man spela i Falkenbergs FF måste man ha en 100-procentig standard där alla är redo att göra jobbet för varandra.

Hasse Eklund var självklart inte nöjd. Det blev tre byten till andra halvlek. Nsima Peter, John Chibuike och Anton Wede klev in.

ANNONS

– De jag bytte ut kunde ha varit vilka som helst för ingen var bra i första halvlek. I andra rycker vi ändå upp oss och spelar jämnt med Häcken. Visst det var kvalitetsskillnad, men vi ger dem ett handicap på 3-0. Vi får inte falla ihop som vi gör, sa Eklund.

Häckens tempo sjönk men man hade full kontroll. FFF hade möjligtvis kunnat få en straff när en Häcken-spelare spelade handboll - men Granit Macedonci såg mellan fingrarna.

– Äsch, jag kanske låter som en dålig förlorare. Men vi får inte såna marginaler med oss. På hemmaplan blåses det straff när bollen tar i ansiktet på vår spelare, som tur var ändrade han sig. Men de är väldigt snabba att blåsa ibland.

ANNONS