Mardrömsstart på nya arenan

Premiärfesten kom av sig och slutade i ett svidande antiklimax för Falkenbergs FF.

|

Fotboll: Superettan

– En väldigt konstig match. Jag tycker inte de kommer till några avslut alls. Ändå står det 2-0 när det är slut, sa Mahmut Özen.

Den första historiska matchen på Falcon Alkoholfri Arena blev verkligen ingen höjdare för Falkenbergs FF. Med sex nya spelare i startelvan jämfört med sista matchen i Allsvenskan 2016 gick laget ut lika försiktigt och trevande, nästan som en tonåring på sin första dejt.

– Sista tredjedelen hotar vi inte dem alls. Sen gör de 1–0 på en fast situation. Sådan är fotbollen, gör du inte mål så straffas du, fortsatte Mahmut Özen som själv tog tre pigga löpningar första kvarten.

– Jag var alldeles för het i början. Jag kände att jag var tvungen att bromsa lite för att det inte skulle hända något, sa "Musse" som ändå fick kliva av i andra halvlek med smärta i ena låret.

Läs krönikan:Fattar FFF-spelarna instruktioner? Var det övertändning? – Lite kanske. Man var ju taggad till max, fortsatte Özen. Publiken på över 4000 personer fick se mittfältsförvärvet Dominic Chatto sjunka djupt ner, nästan i knä på backlinjen, medan FFF:s ytterbackar gjorde framstötar. Även Tobias Englund utnyttjade sin snabbhet. Men anfallsduon Erik Pärsson och Viktor Götesson fick näst intill noll bollar att jobba med. Det sprudlade inte heller kring Östers offensiv. De fåtal gånger det tände till var när Amin Nazari och Sebastian Crona hade sina duster och verbala fäktningar på centrala mittfältet. Nya planen på FAA är tre meter bredare, 68 meter i stället för 65. Men Mahmut Özen kände inte av den större arbetsytan: – Nej, jag tänkte inte alls på det. Men det är ju jobbigt att vi förlorar en sån här match. Det blev en smula bättre tempo i andra halvlek men båda målen stod smålänningarna för. Tre Öster-spelare lämnades lediga i bortre delen av straffområdet när Sebastian Crona slog sin frispark som kaptenen Mario Vasilj stötte in i 83:e minuten - och blev arenans första målskytt. I samma veva åkte FFF-målvakten Hampus Nilsson på en smäll. – Jag slängde mig och ser en sula rätt i nyllet, men domaren tyckte det var en vanlig kollision, sa Hampus. På övertid kom ännu ett baklängesmål när passningskungen Jonathan Levi fick öppet nät när Hampus Nilsson inte hann tillbaka från hörna i offensivt straffområde. Friskt vågat - men inget vunnet. – Vi ville i alla fall inte förlora premiären och då måste vi göra allt för att få in en kvittering. Det var rätt nära, men det lyckades inte. Jag är inte så bra på huvudet som man borde vara, sa FFF:s målvakt som förstås var besviken. – Det är väl inget vidare. Det hade ju varit för jävligt roligt att hålla nollan, men nu blev det som det blev. Vi mötte ett defensivt Öster som kom hit och var nöjda med en poäng. Det är små detaljer som avgör, bland annat ett mål på en fast situation. Hampus Nilsson ville inte använda planen, där många av planens aktörer ställdes inför halktest, som bortförklaring – Nej, vi kan inte skylla på planen. Man fastnade lite i andra halvlek när solen tog undan vattnet, men vi är bättre än så här. – Vi kom knappt upp i 50 procent av vad vi kan. Vi fastnar på mitten och följer inte matchplanen, sa Hampus. Spelarna var snabba ut i omklädningsrummet efteråt. Bland andra Christoffer Carlsson som drog på sig två varningar och därmed är avstängd i nästa omgång mot Trelleborg. Tränaren Hasse Eklund var förstås besviken. – Vi måste ha ett djupledsspel precis som vi tränat på. Men det blev för många tekniska misstag och för mycket kortpassningar.