Mardrömmen fortsätter för Falkenberg

Fem matcher, noll segrar. Falkenbergs FF mår inte bra!

ANNONS
|

Oj, vad Falkenbergs FF behöver en seger.

– Det är ingen kris, men det klart folk kräver att vi ska vinna matcher, sa Tibor Joza efter 1-2 mot Gais.

Falkenbergs FF står på noll segrar efter fem matcher och då har tre varit hemma på Falcon Alkoholfri Arena.

Det är en mardrömstart. Men spelarna och tränaren Hasse Eklund vill inte ta ordet kris i sin mun för det ex-allsvenska laget.

– Jag tycker vi är på rätt väg. Det här var en spelmässigt okej match. Vi skulle vunnit mot Åtvidaberg och vi skulle vunnit den här matchen. Men vi måste vara mer noggranna i den egna boxen, sa Tibor Joza.

ANNONS

Och tillade:

– Och så måste vi börja göra fler mål.

Hasse Eklund:

– Såklart är det här tungt. Vi jobbar dagligen med det här och det är frustrerande att vi släpper in mål på olika sätt hela tiden.

Falkenberg hade ett fast grepp om matchen under första halvlek, men hade lite svårt att skapa vassa chanser. Men spelmässigt fungerade det bra mot Gais trebackslinje.

Läs också om betygen

Viktor Götesson hade en gyllene chans att ge Falkenberg ledningen i den 14:e minuten. På en snygg passning från Christoffer Carlsson drog han till ett lågt skott. Men Damir Mehic fick fingrarna på bollen innan den tog i insidan och stolpen och rullade retfullt framför mållinjen innan Carl Nyström kunde slå bort den.

– Det är tungt nu och det är små marginaler hela tiden. De behöver vi få med oss. Just nu får vi inte in bollen. Samtidigt som vi inte får släppa in så enkla mål, sa tränaren Hasse Eklund.

Gais ledningsmål kom på Dan Keats inkast där först Dardan Rexhepi skarvnickade och sedan Niclas Andersén såg till att bollen gick in i målet.

– Vi är bra uppställda där men i år är vi lite begränsade i huvudspelet. Men vi ska ändå ta bort bollen där, sa Hasse Eklund.

ANNONS

Eklund menade att med Tobias Karlsson och Daniel Johansson i mitten får man ett starkare huvudspel. Men de båda är inte i speldugligt skick.

– Vi måste gå in tuffare med kroppen i stället, sa Tibor Joza.

Efter ett par sorger och några bedrövelser fick Viktor Götesson äntligen sätta dit bollen igen. Hans 1–1-kvittering var en delikatess, en klack på Johannes Valls inlägg.

Men sedan var det slut på chanserna för Götesson.

– Vi hade en bra offensiv och var bra fart framåt, men kunde ha skapat fler chanser, menade Hasse Eklund.

Och precis när FFF hade börjat trycka tillbaka Gais på allvar i andra halvlek och Amin Nazari och sedan Christoffer Carlsson så när gett laget ledningen så kom Gais 2–1.

– De hade ju inte varit uppe på vår planhalva, suckade Hasse Eklund.

Och återigen var det ett kortväxt försvar som inte fick undan halvvolleypassningen från James Sinclair.

– Jag fick göra en överflyttning och då är det svårt att få till spänsten, sa Tibor Joza som var millimeter från att nicka bort passningen til Dardan Rexhepi.

Någon skarp kvitteringschans kom aldrig.

ANNONS