Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Mathisen. Bild: Krister Andersson
Marcus Mathisen. Bild: Krister Andersson

Marcus Mathisen lämnar Falkenberg - klar för Sirius

Marcus Mathisen följer inte med Falkenberg ner i superettan. Mittfältaren är klar för allsvenska Sirius.

Nsima Peter och John Chibuike lämnade Falkenbergs FF. Därefter lade Tibor Brink Joza skorna på hyllan.

Nu står det klart att ytterligare en spelare flyttar på sig.

Marcus Mathisen, 24, stannar kvar i allsvenskan. Dansken har skrivit på för Sirius.

– Vi tackar Marcus för två år i den gulvita tröjan och önskar honom lycka till i framtiden, säger Håkan Nilsson, sportchef FFF, i en kommentar på föreningens hemsida.

Mathisen själv om avskedet:

– Jag vill först och främst tacka FFF för två riktigt bra år. Jag har trivts jättebra i klubben från dag ett, och känner att jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare. Jag har fått många bra minnen som jag alltid kommer ta med mig, framförallt från mitt första år när vi lyckades hålla kvar oss. Jag önskar FFF all lycka och hoppas verkligen klubben tar klivet upp i allsvenskan igen, säger han till Falkenbergs hemsida.

Mathisens avtal med Sirius sträcker sig till sommaren 2023.

– Det känns sjukt bra. Det har väl varit på gång ett tag nu, så det känns skönt att det äntligen är klart, säger dansken i en kommentar på Sirius hemsida.

Mittfältaren medger att det var en hel del som lockade med att flytta till Uppsala och han verkar ha fått ett gott intryck av Sirius nye huvudtränare Daniel Bäckström, som tagit över efter Henrik Rydström.

– Jag gillar sättet Sirius spelar fotboll, de hade en väldigt bra säsong förra året. De är bra med bollen, de gillar att vara spelförande så jag tycker att de har ett väldigt spännande projekt på gång. Det var kul att prata med Daniel Bäckström, det känns som att han är drivande och vill mycket, säger Mathisen.

Sirius slutade den gångna säsongen på tionde plats i allsvenskan.

Innermittfältaren spelade för Falkenbergs FF i två säsonger. Dessförinnan hade han representerat Halmstads BK och FC Köpenhamn.

I en tidigare version av artikeln stod det att Mathisens avtal med Sirius sträcker sig över 2023, men rätt längd ska vara till sommaren 2023.

Läs mer: Falkenbergs FF värvar från HBK

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här