Mahmut Özen.
Mahmut Özen. Bild: AVDO BILKANOVIC

Mahmut Özen skriver nytt kontrakt med Falkenbergs FF

Kontraktet gick ut vid årsskiftet. Men nu står det klart att Mahmut Özen fortsätter i Falkenbergs FF. Backen har skrivit på ett nytt tvåårsavtal.

ANNONS
|

Falkenbergs FF håller på att formera truppen till nästkommande säsong i superettan. Och det verkar inte vara helt enkelt uppdrag.

Mittbacken Calle Johansson har lämnat för IFK Göteborg, mittfältaren Marcus Mathisen gick till Sirius, vänsterbacken Jacob Ericsson har aviserat att han söker sig vidare i karriär och den nigerianska anfallsduon Nsima Peter samt John Chibuike är båda två på jakt efter nya klubbar. Nyligen kunde HN även berätta att försvararen Sander van Looy är på väg bort.

Vad som finns på pluskontot? Bröderna Oliver och Elliot Hintsa har anslutit från Halmstads BK respektive Tvååkers IF. Därtill har målvakten Nadeem Omar och vänsterspringaren Tobias Englund skrivit på nya kontrakt.

ANNONS

Nu har ytterligare en pusselbit fallit på plats.

FFF meddelar på sin hemsida att ytterbacken Mahmut Özen stannar. Ytterbacken, vars avtal löpte ut vid årsskiftet, har kritat på ett nytt tvåårskontrakt.

– Det känns bra. Skönt att det är klart och bara kunna fokusera framåt, göra en bra försäsong och påbörja vägen tillbaka allsvenskan, för det förtjänar denna stad! Jag förlänger för jag trivs med klubben och människorna där. Jag är från Falkenberg i grund och botten och vill hjälpa klubben så gott jag kan, säger 32-åringen i en kommentar på föreningens hemsida.

Han fortsätter:

– Jag trivs med människorna och klubben har ambitioner om att spela i allsvenskan igen och jag vill vara med på den resan.

Håkan Nilsson, sportchef i Falkenbergs FF, gläds åt att Özen fortsätter sin karriär i gulvitt.

– Mahmut är en mycket bra fotbollsspelare och en personlighet i omklädningsrummet som vi är glada över att har skrivit på för ytterligare två år i den gulvita tröjan. Mahmut kommer med sin rutin och erfarenhet att ha med oss på plan i vårt mål för 2021.

Özen har spelat i Falkenbergs FF i fyra säsonger och gjort totalt 58 seriematcher för klubben. Under en stor del av förra säsongen återhämtade sig högerbacken från en korsbandsskada och det blev totalt åtta allsvenska framträdanden för honom år 2020.

ANNONS

Tidigare i sin karriär har han bland annat spelat för Malmö FF, Mjällby, Varbergs Bois och turkiska Kayseri Erciyesspor samt Adana Demirspor.

ANNONS