Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mahmut Özen har fått inleda alla matcher på bänken, men mot Örgryte IS ser han ut att få starta. Bild: KRISTER ANDERSSON
Mahmut Özen har fått inleda alla matcher på bänken, men mot Örgryte IS ser han ut att få starta. Bild: KRISTER ANDERSSON

Mahmut Özen: ”Det gäller att komma ihop som grupp”

Örgryte IS i ett tidigt ångestmöte. Då stuvar Hasse Eklund om ordentligt i startelvan.
– Det gäller att komma upp på hästen igen, känna glädje och fortsätta ösa, säger Mahmut Özen som ser ut att få starta för första gången i år.

Resultaten har verkligen inte gått Falkenbergs FF:s väg i inledningen av superettan. 0-3 mot IFK Värnamo var lagets tredje förlust på fyra matcher.

– Det är viktigt att hålla humöret uppe även fast det gått tungt i matcherna. Faller humöret då kan det bli ännu värre. Det gäller att komma ihop som grupp. 2017 startade vi liknande som nu, sedan vände det och vi kom precis under kval, säger Mahmut Özen som jublade och skrek efter den sista avslutningsövningen - en målgest bjöd han på också.

– Jag fick till ett riktigt skönt mål, flinar han.

Den här säsongen har FFF-veteranen inlett matcherna på avbytarbänken.

– Det finns inte mycket att säga om det. Det är tränaren som väljer och tar ut laget. Man tänker inte speciellt på det. Det är bara gå ut och köra.

Samma startelva i tre matcher

Tränaren Hasse Eklund har haft samma startelva i de tre senaste matcherna. Men nu blir det ändring.

– Du får dra dina egna slutsatser. Jag kommenterar inte det. Vi har ett taktiskt upplägg att följa inför Öis, så det kanske blir någon förändring, ler Hasse lurigt.

Vid tvåmålsspelet på sista träningen, som i och för sig pågick under ganska kort tid, kändes som rutinen gick före ungdomlig entusiasm i den troliga startelvan. Mahmut Özen går in i backlinjen liksom nyförvärvet Umar Bala Muhammed.

Matthew Garbett ser ut att ta en plats på mitten bredvid Samuel Adrian och Christoffer Carlsson. Och på topp petas Edi Sylisufaj och Oliver Hintsa för Kalle Söderström och Tobias Englund.

– Bägge lagen vill ha poäng in på kontot och lyfta från nedre halvan. Öis är ett lag som har mycket passningsspel, vilket kan vara frustrerande: att inte ha bollen lika mycket på hemmaplan som motståndaren. Så när vi har den måste vi vara bättre. HIF vann mot Öis med 4-1 - fast Öis hade 60 procent bollinnehav, påminner Hasse Eklund och trycker framför allt på:

– Vi måste ha tålamod i försvarsspelet, ligga rätt och värdera på ett bra sätt när vi får chanserna.

Bild: Mattias Nilsson
Bild: Mattias Nilsson

Som sagt, rutinen kan bli avgörande i det här fallet, även om Mahmut Özen också går mycket på inställning.

– Det är viktigt att vi försöker fokusera i 90 minuter och kämpar. Vi ska komma in med en hunger, en hungrigare känsla än dem och tro på det vi gör, spela ut och inte ha för mycket nerver. Det är ju bara en vanlig fotbollsmatch, säger Özen.

Hasse Eklund hade igång 22 man på fredagsträningen. Den enda med skadekänning är Rasmus Fridolf.

Läs mer om Falkenbergs FF här

Läs om all lokalfotboll på Hallandsfotboll

Fler lokala sportnyheter hittar du här