Mållöst och bara en poäng för Falkenbergs FF mot Kalmar FF

Det blev ingen segerdans på Guldfågeln Arena. Falkenbergs FF fick nöja sig med en poäng efter en mållös match mot Kalmar FF.

ANNONS
|

Så nära ett sent avgörande när Edi Sylisufaj hade chansen att nicka in 1-0 i 89:e minuten. Men bollen nådde aldrig in bakom Ole Söderberg.

– Det är små marginaler. Vi hade ett jätteläge i slutet, hade den gått in hade alla varit nöjda så det är inte jättemycket mer som krävs egentligen, säger lagkapten Carl Johansson.

Precis lika mycket stod på spel som inför fjolårets ödesmatch mot just Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Falkenbergs FF behövde verkligen de där tre poängen för att inte bli totalt uträknade inför de fem sista omgångarna i Allsvenskan. Men några tre poäng blev det inte.

ANNONS

– Inget av lagen är nöjda med en poäng här. Vi hade behövt tre poäng så vi får kontakt med lagen ovanför. Vi ville vinna i dag men vi hade inte kvalitén till att göra det, säger tränare Hasse Eklund.

Var rädda att förlora

Mötet med Kalmar FF blev en händelsefattig match där inget av lagen riktigt vågade ta ut sig.

– Det känns väl som att båda lagen är mer rädda för att förlora än att våga vinna. Det är inte jättemånga chanser som skapas och ganska liten risk, säger Johansson.

– Det är egentligen ingen välspelad match, utan mer kamp. Vi har ett jättebra läge i andra halvlek som vi nickar över, men annars händer det inte så mycket. Vår offensiv är inte tillräcklig i dag, säger Eklund.

Falkenbergs FF hade, likt motståndarna, defensiven i fokus och där är de stabila, enligt lagkaptenen.

– Försvaret känns stabilt. Vi måste slipa lite på det offensiva och vi måste verkligen göra allt för att vinna matchen och inte tänka så mycket på att vara rädda för att förlora.

Tröst i en poäng

Trots besvikelsen över att det inte blev tre poäng på Guldfågeln Arena, finns det ändå en liten tröst i en poäng.

– Det är klart att det är bättre än noll poäng. Det är fem matcher kvar och vi har fortfarande allt i egna händer. Men vi måste börja ta trepoängare, så är det ju, säger Johansson och fortsätter:

ANNONS

– Nu har vi inte förlorat på två matcher, men nu har vi mött två lag som vi på förhand tänkte att vi hade en bra chans mot. Nu kommer det tre tuffare matcher där vi får slita ännu mer för att ta poäng.

Läs mer: Betygen på Falkenbergs FF-spelarna i matchen mot Kalmar FF

ANNONS